Početna»Fino»Restoran nedelje»Klub književnika
restoran nedelje klub književnika vinski magazin vino finorestoran nedelje klub književnika vinski magazin vino finorestoran nedelje klub književnika vinski magazin vino fino

Klub književnika

Francuska 7, Beograd
011 262 79 31
www.klubknjizevnika.rs
Malo drugačije ugostiteljstvo, lokalne namirnice i kultna beogradska bašta pojmovi su koji možda najbolje opisuju novi fenomenalni klub sa starim šmekom, Klub književnika, naš ovonedeljni restoran nedelje. A još ako svemu tome pridodamo ime Branka Kisića, genijalnog mladog šefa, potpuno je jasno da je stari Klub konačno stao na noge i uspeo da vrati stari sjaj.

Branko je na pravi način spojio srpsku i francusku kuhinju, a dobro je uradio i što je u svoj jelovnik uvrstio i neke klasike, koje je blago revidirao, a koji su asocijacija na klub, poput sarmica od zelja i čuvene krempite. Na meni je dodao i sjeničko jagnje i teletinu sa Peštera i sočni grilovani vrat od mangulice, ali i neka potpuno nova jela koja niste ni pomišljali da biste mogli da ih jedete u Klubu, a da će biti tako dobra, i tako „fine dining“, kao, na primer, rižoto od celera i crnog tarfufa. Sve to napravljeno je prepoznatljivim Kisićevim stilom kuvanja. I vinska karta je veoma pažljivo kreirana, dosta je pregledna i podeljena na vina iz Srbije, vina iz regiona i vina iz ostatka sveta.

Klub postoji već sedamdeset godina, i složićete se da nimalo nije lako nastaviti tamo gde je legendarni ugostitelj Buda stao i to posle pedeset godina uspešnog vođenja restorana. Definitivno je da je Kisić oživeo Klub, doveo malo drugačiju publiku i Beograđanima ponudio ukuse na koje su navikli, ali u potpuno drugačijem svetlu. Okupio je svoju ekipu talentovanih ljudi, od pomagača u kuhinji do menadžerke restorana, i za samo dve godine stvorio podjednako dobro mesto i za stare i za nove generacije. Konobari su i dalje nenametljivi, atmosfera domaćinska, i dalje pomalo boemska, a hrana…teško ju je opisati rečima, dostojna možda i titule restorana godine, a ne samo nedelje. Branko, svaka čast!

Još dobrih restorana