Početna»Fino»Restoran nedelje»Kod Brke
restoran nedelje kod brke vinski magazin vino finorestoran nedelje kod brke vinski magazin vino finorestoran nedelje kod brke vinski magazin vino fino

Kod Brke

Futoški put 93 B, Novi Sad
021 3017505
www.kodbrke.rs
Restoran i bar Kod Brke u Novom Sadu, od samog otvaranja pre više od pola decenije, postavio je visoke standarde u ugostiteljskom biznisu kojih se i danas čvrsto drži. Osoblje je edukovano, nenametljivo i veoma uslužno, ambijent moderan i smešten u opuštenoj i totalno domaćinskoj atmosferi, cene su poštene i bistro hrana je sasvim dobra. Još kada tome dodamo i da je dobar izlazak Kod Brke zagarantovan, sasvim je jasno zašto je ovo mesto godinama veoma posećeno i popularno.

Jelovnik je dosta opširan i, možda vam na prvu neće otkriti koliko je ovde dobra hrana. U vreme doručka, koji se služi do 13 sati, restoran je baš posećen, a opcije za doručak zaista su dobre, uz veoma izdašne porcije. Ponuda jeste osnovna i vrti se oko jaja na nekoliko načina, tortilja, sendviča i par zdravijih zalogaja sa svežim voćem, ali je sve pripremljeno od pravih, kvalitetnih namirnica i sa znanjem u kuhinji i veoma je ukusno.

Iako je doručak veoma popularan, kod Brke se pre svega dolazi popodne, na kasni ručak ili večeru koja se neretko na kraju pretvori i u sjajan noćni izlazak praćen super svirkom. Pice i burgeri glavni su adut ovog mesta, i to srpski burger sa miročkim sirom i pečenom paprikom, u mekanoj zemički, i klasična kaprićoza, vazdušastog testa i bogatog punjenja.

Kod Brke se ide i zbog sporo dimljene juneće potplećke koja dolazi u zemički, sa domaćim namazom od kukuruza, salatom i halapenjo paprikom, kao i zbog homemade testenina, ali i telećih obraza kojih nema uvek u ponudi i za koje morate pitate konobara. Od ribe, ovde jedino možete pojesti brancina, a od poslastica nikako ne propustite čokoladni sufle – pufnast je, kremast i veoma izdašan – i pravi šlag na torti celokupnog doživljaja Kod Brke.

foto: kodbrke.rs, facebook.com/RestoranBarKodBrke

Još dobrih restorana