Početna»Fino»Restoran nedelje»Konoba & Wine Bar Tata Mata Novi Beograd
restoran nedelje konoba wine bar tata mata novi beograd vinski magazin vino finorestoran nedelje konoba wine bar tata mata novi beograd vinski magazin vino finorestoran nedelje konoba wine bar tata mata novi beograd vinski magazin vino fino

Konoba & Wine Bar Tata Mata Novi Beograd

Savski nasip 9a, Novi Beograd
0628883303
www.tatamatakonoba.rs
Pre par meseci, na samom izmaku leta, poznati prestonički restoran Tata Mata dobio je i svoju verziju na vodi, pod nazivom Konoba & Wine Bar Tata Mata. Nalazi se na Savi, na mestu gde je do pre nekoliko meseci radio poznati splav - restoran Tri lepe.

Tata Mata na vodi, kako je već dobio nadimak, ima isti koncept kao Tata Mata u gradu. Dakle, sveža morska riba iz dubina Jadrana koju priprema jedan šarmantni Dalmatinac, i pre svega veoma talentovani šef Boris Šiljić uz odličnu kartu pića i umerene cene. I ovde se, podrazumevano, služe brodet i pašticada, autentični dalmatinski specijaliteti. Brodet se pripema od nekoliko vrsta ribe i u sosu od paradajza i penušavog vina i služi uz kockice palente. Hobotnica sa povrćem ili karpaćo od repa jadranskog hlapa – sve je sa nekim posebnim, Tata Matinim tvistom I tanjirima koji izgledaju svedeno, a opet i šareno i veselo.

Vinska karta je dobra i lepo osmišljena sa etiketama koje se fino slažu uz ribu, ali i uz meso budući da je novitet u jelovniku Tata Mate na Savi odeljak sa odležalim komadima mesa. Restoran je veliki i fino uređen sa morskim detaljima u enterijeru i lepim pogledom na reku.

Novi Tata Mata je ovonedeljni restoran nedelje po izboru magazina Vino & Fino.

Još dobrih restorana