Početna»Fino»Restoran nedelje»Koordinata Street
restoran nedelje koordinata street vinski magazin vino finorestoran nedelje koordinata street vinski magazin vino finorestoran nedelje koordinata street vinski magazin vino fino

Koordinata Street

Masarikov trg 17, Zemunska pijaca, Beograd
064 9546199
Koordinatakitchen@gmail.com
Pre tri dana, jedan mali, među tezgama Zemunske pijace ušuškan street food bistro, proslavio je prvih godinu dana veoma uspešnog poslovanja. To je mesto u kome se služi odlična hrana, razmenjuju iskustva, isprobavaju vina, komentariše rakija. I sve to se odvija na ulici, na pijaci, u Koordinata Streetu, jednom zaista jedinstvenom ugostiteljskom konceptu i našem ovonedeljnom restoranu nedelje.

Iza Koordinate stoje Sara Biočanin i Stefan Živković, simpatičan mladi par koji svoju ugostiteljsku viziju od prvog dana gradi zajedno sa svojim gostima. Svaki njihov jelovnik je avantura za sebe, i svakom jelu prilikom nastajanja, ovaj uigrani dvojac se posveti ravnopravno, a dogovor je i da nijedno jelo ne može da ide na meni ako se oboje nisu složili oko njega.

Jelovnik se u Koordinati menja četiri puta godišnje, uz nekoliko jela koja su u stalnoj postavci, onih za koja su se gosti posebno vezali poput pileće džigerice Entoni Bordejn – sotirane pileće džigerice na puteru sa mariniranim suvim šljivama u crvenom vinu, serviranu na aromatizovanom brioš hlebu, i domaćeg burgera Će te ritneMO. Ujedno, to su i najtraženija jela Koordinate, i svakako ono što bi svaki gost prilikom prve posete ovom mestu trebalo da proba.

Savet: kada dolazite u Koordinatu najbolje je da ih prvo pozovete telefonom, rezervišete i isplanirate odlazak zbog velike gužve i dužeg vremena čekanja porudžbine. I nikako ne propustite da probate nešto sa novog, fenomenalnog jesenjeg menija. Pa makar to bili samo hleb i pretop.

Foto: Tatjana Sedlaček, Nevena Šunjevarić

Još dobrih restorana