Početna»Fino»Restoran nedelje»Madera
restoran nedelje madera vinski magazin vino finorestoran nedelje madera vinski magazin vino finorestoran nedelje madera vinski magazin vino fino

Madera

Bulevar Kralja Aleksandra 43, Beograd
011 3231332
www.maderarestoran.com
Od početka godine u čuvenoj Maderi jednom mesečno pravi se poseban meni uz uparivanje sa vinima, a odnedavno organizuju i specijalne večeri posvećene različitim kuhinjama sveta što je, složićete se, pomalo neočekivano od ovog kultnog beogradskog restorana. Ali, nemojte pomisliti da oni to rade jer im je stao posao i manjka im gostiju. Naprotiv, rade to jer znaju da je uvođenje novina u ponudu barem dva puta godišnje siguran put do zadovoljnih gostiju. Naravno, uz to mora da ide i konstantno održavanje standarda, što se ovde gotovo podrazumeva.

Hrana je fina i standardno dobra. Na Maderinim jelovnicama su pažljivo birana jela nacionalne i internacionalne kuhinje, a specijaliteti kuće dobro su znani mnogima. Ima ih desetak i svi su zaista dobri, a naša tri favorita su dimljena kolenica sa mlincima, sočna teletina sa još sočnijim krompirićima iz peke i neobična kombinacija ramsteka i duvan čvaraka. Uz to, jelo koje se zvanično ne ubraja u specijalitete kuće, a koje obavezno ovde treba probati je rižoto sa bundevom i belim tartufima.

Madera je restoran koji jako retko oscilira sa kvalitetom i stvarno je uvek pun. Ambijent je prefinjen i elegantan, a bašta restorana je u samom Tašmajdanskom parku i zasigurno je jedna od najlepših u gradu. Madera je jedan od ugostiteljskih simbola Beograda, restoran u kome se i dalje neguje stari beogradski šarm. Na istom mestu postoji još od 1937. godine i mesto je koje podjednako vole i Beograđani i gosti Beograda. I definitivno, restoran koji po svim kriterijumima zaslužuje da se nađe u našem izboru restorana nedelje.

Još dobrih restorana