Početna»Fino»Restoran nedelje»Maksimum
restoran nedelje maksimum vinski magazin vino finorestoran nedelje maksimum vinski magazin vino finorestoran nedelje maksimum vinski magazin vino fino

Maksimum

Paunova 11, Beograd
060 5959547
www.restoranmaksimum.rs
U prometnoj Paunovoj ulici, u sred Banjice, okružen kioscima brze hrane, već šest meseci i više nego dobro radi restoran Maksimum, fino mesto za još finije zalogaje i dobra vina, restoran zbog kojeg vredi doći specijalno u ovaj deo grada.

Sam prostor je dosta veliki i vizuelno podeljen u tri zone, dve su u istoj ravni, dok je treća, takozvana kamin sala na nivou ispod i namenjena je onima koji žele totalnu privatnost dok ručaju ili večeraju. Servis je veoma dobar, konobari edukovani i ljubazni, a glavni krivac zbog čega smo se i opredelili da uvrstimo ovo mesto u naš izbor restorana nedelje je šef kuhinje Miloš Vekić, poznato lice beogradske gastro scene - od Šarana do restorana Langouste.

U Maksimumu, Miloš nije samo šef, on je i postavio kuhinju i do sada je promenio čak dva menija jer još uvek ispituje šta se gostima najviše dopada. Za sada, opipavanje ukusa gostiju odlično mu ide, jer uglavnom sve što ponudi naiđe na odobrenje i kod zahtevnih gurmana. Ipak, postoje tri jela koja su većini ubedljivi favoriti: sočni, srednje pečen komad mesa od mangulice, sa svom njenom masnoćom koja ovom odresku daje kompleksnost, zatim bajadere od svinjskih rebara, presovane i bez kostiju, i izuzetna juneća rebra u sosu od narandže.

Takođe, i van menija možete naći razne delicije. Samo pitajte. Tu su jela počev od domaće ukusne zečetine servirane na pireu od šargarepe i đumbira do fenomenalnih njoka sa kulenom od mangulice. Ovde se svakog dana priprema i domaći hleb, kao i nekoliko vrsta kolača. U vreme ručka i vikendom restoran je popunjen do poslednjeg mesta, dok je, za sada, večera malo slabija tačka ovog lokala, osim kada su tematski događaji u pitanju. Tada se obično rade degustacioni meniji od četiri sleda i hrana uparuje sa vinima. Do sada su uspešno prošle večeri sušija i mediteranske, a ukoliko ovim intenzitetom nastave i u budućnosti i sačuvaju početni entuzijazam, Maksimum će, po svemu sudeći, tek pokazati svoj maksimum.