Početna»Fino»Restoran nedelje»Miradouro
restoran nedelje miradouro vinski magazin vino finorestoran nedelje miradouro vinski magazin vino finorestoran nedelje miradouro vinski magazin vino fino

Miradouro

Braće Krsmanović 8, Beograd
063 310 340
www.miradouro.rs
Miradouro je jedini portugalski restoran u Beogradu i nalazi se u Savamali, na mestu gde je do pre nekoliko godina bio Berliner. Taj prostor je potpuno preuređen, proširen i enterijerski usklađen tako da podseća na tavernu, sa masivnim gredama i ciglom. Na zidovima su murali sa tipičnim portugalskim simbolima, gitarom i petlom, a na samom ulazu u restoran, sa jedne strane je iscrtan mural sa likom čuvene fado umetnice Marize, a sa druge tipična portugalska kuća sa dosta prozora i sa cvećem. A pogled iz restorana - čaroban. Mada, drugačije i ne bi trebalo da bude, jer Miradouro u prevodu znači mesto sa pogledom.

Ipak, najvažnije, hrana je ovde vrlo autentična i dobra, a za gastronomski užitak zaduženi su kuvari iz Portugala i Brazila koji pripremaju prava jela portugalske kuhinje. Za prvi put u restoranu Miradouro, najbolje je da obrok započnete tradicionalnom Caldo Verde supom pripremljenom od raštana i krompira, pa dalje da nastavite sa takozvanom portugalskom sabljom, kombinacijom mesa i povrća koje se služi na sablji, i pred gostom preliva vrelim sosom koji već dovoljno ukusno meso na licu mesta još malo doprži. Za kraj, idealna poslastica - Pastel de Nata, punjeno testo sa finim vanila kremom. Rapsodija ukusa!

Uz dobru portugalsku hranu, složićete se, najbolje idu portugalska vina, koja su na vinskoj karti zastupljena zajedno sa vinima iz Srbije

Uz sve navedene kvalitete, Miradouro ima i veoma lepu i prostranu baštu koja je još jedan adut ovog restorana koji ispunjava sve kriterijume da se nađe u našem izboru preporučenih restorana.

Još dobrih restorana