Početna»Fino»Restoran nedelje»Monument
restoran nedelje monument vinski magazin vino finorestoran nedelje monument vinski magazin vino finorestoran nedelje monument vinski magazin vino fino

Monument

Monument
065 3617254
www.monument.rs
Malo je ljudi koji žive u Beogradu, a da nisu čuli za Monument kafe - restorane. Prvi je otvoren u avgustu 1996. u Admirala Geprata, sa predivnom baštom pod krošnjom platana i odličnom ponudom koja se u to vreme dosta razlikovala od ponude u drugim restoranima tog tipa.
Svi Monument lokali sastoje se iz tri celine: restoranskog, vinskog i kafe-poslastičarskog dela. Hrana je dobra, kuhinja mediteranska, a usluga veoma brza, i to je ono zbog čega gosti pre svega vole Monument. Paste su domaće i veoma fine, a nešto što možda nismo očekivali da ikad vidimo na meniju ovog lokala zapravo se u potpunosti izdvaja sa aktuelnog menija. To su kuvana domaća jela napravljena po starim receptima i jela ispod sača. Monument ima i odlične kolače, i to pre svega, fenomenalni čizkejk.

Definitivno, Monument je jedan od prepoznatljivijih ugostiteljskih simbola modernog Beograda. Posvećen vlasnik, menadžeri i svi zaposleni svakodnevno rade na kreiranju ambijenta kome se gosti rado vraćaju, a kada tome dodamo i konstantno podizanje kvaliteta hrane i usluge dobijamozaokruženu ugostiteljsku priču koja uspešno odoleva svim iskušenjima već četvrt veka.

Ove godine, brend Monument je proslavio veliki jubilej, 25 veoma uspešnih godina, i svoj portfolio dopunio još jednim objektom, čuvenim Ruskim carem koji je od letos postao Monument. Trenutno, u glavnom gradu radi sedam Monument kafe restorana, a ako bismo morali da izaberemo jedan da ga proglasimo restoranom nedelje, onda bi to bio Monument Ruski car koji je vlasniku celog brenda Vladimiru Gajiću došao kao kruna dvadesetpetogodišnje ugostiteljske karijere.

Još dobrih restorana