Početna»Fino»Restoran nedelje»Mozzarella Osteria
restoran nedelje mozzarella osteria vinski magazin vino finorestoran nedelje mozzarella osteria vinski magazin vino finorestoran nedelje mozzarella osteria vinski magazin vino finorestoran nedelje mozzarella osteria vinski magazin vino fino

Mozzarella Osteria

Uroša Martinovića 31 (A blok), Novi Beograd
011 420 30 77
www.mozzarella.rs
Sasvim nova i vrlo zanimljiva gastro lokacija nalazi se u okviru novog stambenog kompleksa na Novom Beogradu. U pitanju je Mozzarella Osteria koja privlači kako interesantnim konceptom italijanske kuhinje, tako i upečatljivim ličnim potpisom koje ovdašnjim jelima daje poznato ime naše gastro scene, šef kuhinje Dejan Stanković.

Smešten u novoizgrađenom A bloku, ovaj restoran s pravom se definiše kao „fine italian food“: zahvaljujući originalnim sastojcima i autentičnim recepturama, ovo mesto vas suvereno vodi kroz italijanske regije predstavljajući svu raskoš i raznolikost uzbudljive kuhinje Apeninskog poluostrva. Svaka stranica menija predstavlja jednu oblast u Italiji, dok prijatan enterijer i lepa letnja bašta, otvorena kuhinja i diskretna usluga čine ambijent koji inspirišu na kreativno kulinarsko putovanje popularnom „čizmom“.

Naša gastro šetnja otpočela je više nego ukusnom hrskavom krostinom sa tikvicama, pekorinom i sušenim paradajzom, a zatim je usledila lazanja ali na ovdašnji način, efektno poslužena, za nas spravljena „na licu mesta“, bez uobičajenog podgrevanja. Kao sledeći korak poslužen je jedan od klasika na domaćim jelovnicima, Cezar salata, ali sa finim varijacijama (fokaća umesto krutona, poseban dresing, poširano jaje) koje pokazuju kako se i koliko ovde drugačije promišlja. Potom nežan a istovremeno ubedljiv Pijemont rižoto sa teletinom i vrganjima vodi na drugu stranu pokazujući svu raskoš italijanske kuhinje, a za neki sledeći put ostaju pizze i selekcija pasta u odeljku Umbria. Iz Toskane stiže svinjski file na volšebnoj podlozi od pasulja i fritiranih njoka,a tu su još i Osso buco i italijanski burger, hrskava krilca i Fiorentina stek.

Riblji segment dostojno je reprezentovala pastrmka ukrašena tartufima na jednako zanimljivoj podlozi od heljde i grilovanog anisa, dok su ružičasti gambori i losos u hrskavoj korpici od parmezana sa šparglama inspiracija za sledeći put. Skladno prožimanje ukusa, idealna mera sastojaka i zaokruženi ukusi, uz fini iskorak i pomenuti potpis šefa kuhinje, krase svako od probanih jela. Na istom tragu je i selekcija poslastica, u rasponu od odličnog cheese cake-a sa fenomenalnom podlogom,atraktivno serviranog u teglici do originalnih sicilijanskih cannolla koje se tope na nepcima, a uz tiramisu i semifredo sa pistaćima. U tri reči: nova, uzbudljiva i drugačija Italija koju ćete (za)voleti na prvi zalogaj i kroz prvi dolazak.

Još dobrih restorana