Početna»Fino»Restoran nedelje»Na ćošku
restoran nedelje na ćošku vinski magazin vino finorestoran nedelje na ćošku vinski magazin vino finorestoran nedelje na ćošku vinski magazin vino fino

Na ćošku

Beogradska 37, Beograd
011 3236 470
www.nacosku.rs
Teško ćete naći ugostitelja u Beogradu, a i šire, koji nije čuo za Batu Franša, vlasnika cenjenog restorana Na ćošku. Pre svega, jer je zaista veliki broj onih koji su o restoraterstvu učili upravo od njega. Ili od Nikole, vlasnika Franša i Batinog brata, koji je zajedno sa njim podigao Franš i od njega napravio restoran za ponos. Međutim, Dimitrije Bata Dimitrijević iz Franša je otišao pre petnaest godina i krenuo svojim samostalnim, ugostiteljskim putem. Na uglu Beogradske i Krunske ulice otvorio je restoran Na ćošku, mesto sa tradicijom i dušom starog Beograda, vrhunski restoran koji je rezultat dugogodišnjeg iskustva, stila, elegancije i snage jedne ugostiteljske porodice.

Bez obzira što se Na ćošku vodi kao zimski restoran jer nema baštu, to mu nije mana jer je sav u staklu koje po potrebi može da se otvori. Na ćošku je pravi mali gastronomski hram za sve one koji vole vrhunsko gostoprimstvo i uslugu, izvanrednu hranu u prefinjenom ambijentu. To je restoran internacionalne kuhinje, odličan spoj mediteranskih, azijskih, francuskih i domaćih ukusa koji su veoma lepo prezentovani, i važnije, jako ukusni. Jelovnik je obiman, a budući da je u ponudi zaista širok dijapazon jela, možda bi bilo najbolje da gastronomsko putovanje počnete finim predjelima poput sočnog patea od pileće džigerice posluženog na prepečenom hlebu i sa lisičarkama u marinatu ili bele palente sa crnim tartufima u kremastom sosu.

Kada su glavna jela u pitanju, tu možete da birate između vešto pripremljenih pasti, različitih jela od mesa i od ribe ili vegetarijanskih jela kojih je zaista dosta na meniju što je retkost u domaćim restoranima. Ipak, naš poen ovog puta ide odličnoj pačetini sa nudlama i sosom od ostriga i raznog povrća, i terijaki bifteku koji se servira u listićima, na spanaću, basmati pirinču i pečurkama.

I za kraj, šnenokle, da kompletan užitak dostigne vrhunac - dugogodišnja šefica kuhinje priprema ih po receptu iz 1953. godine i nešto su što nikako ne biste trebali da propustite da probate u ovom restoranu.

Još dobrih restorana