Početna»Fino»Restoran nedelje»NAJBOLJI SUŠI U BEOGRADU?
restoran nedelje najbolji suŠi u beogradu vinski magazin vino finorestoran nedelje najbolji suŠi u beogradu vinski magazin vino finorestoran nedelje najbolji suŠi u beogradu vinski magazin vino finorestoran nedelje najbolji suŠi u beogradu vinski magazin vino fino

NAJBOLJI SUŠI U BEOGRADU?

Bad Sushi
Šafarikova 11
011 7493 9980
Sasvim zavučen u podrum u uzanoj uličici u centru grada, Bad sushi istinski je skriveni biser beogradske suši scene. Lokal je jednostavan, ali veseo i udoban, uređen u stilu japanskog pop-arta, sa malim šankom, otvorenom kuhinjom i starinskim aparatom sa video igricama iz osamdesetih, ugrađenim u zid.

E sad, biserom ga ne čini ništa drugo do izuzetnog sušija, možda trenutno najboljeg u Srbiji! Zapravo, u Beogradu nismo jeli ovako majstorski spremljen suši, ovoliko izdašan, i po ovako popularnim cenama! Ponuda je relativno svedena, ali svaki zalogaj koji smo pojeli bio je perfektan, dobro promišljen i znalački spremljen. Na njihovom Instagram nalogu piše da se šef zove Sezar Alvarez Kahurao, međutim, mi čoveka od ranije znamo kao Karlitovog sina. Karlito je onaj izvanredni suši šef koji je u Beogradu, pre bezmalo deceniju, postavio kuhinju u azijskom restoranu Ebisu na vrhi hotela Square Nine. Očigledno, Sezar je odlično naučio posao pored oca!

Pošto preferiramo autentično japanski suši, krenuli smo od nigirija. Jednostavno – losos, orada, gambori i tuna, sve ono što može da se nabavi sveže i kvalitetno. Za pohvalu je što nisu upali u zamku široke ponude koja bi ih primorala da prave kompromis sa kvalitetom. Ovde je sve prava stvar. Očekivano, i sašimi je bio jednako dobar. U svakom zalogaju koji smo dobili pirinač je izvanredno skuvan, bez ikakve greške: dovoljno kompaktan, a rastresit, punog ukusa, ni trunku prekiseo ili presladak – što je česta boljka prosečnog i lošeg sušija. Komadi ribe apsolutno su sveži i majstorski isečeni. Tu je dobar soja sos i – nažalost – generička kopija vasabija, ali to nije za zamerku jer boljeg u Srbiji nigde nema u nabavci.

Pored japanske klasike, tu je i solidna ponuda maki rolnica, posebno onih iz američke fusion tradicije, a tu su i autorske kreacije na istu temu. Sve što smo pojeli bilo je balansirano, dobro odmerenih sastojaka, vrhunskog kvaliteta i svežine. Iako suši tog stila nije naš prvi izbor, probali smo Philly sake, klasične kalifornijske i Dragon rolls i nismo se pokajali. Sve su bile dobro balansirane, izdašne, ukusne, i kremaste i hrskave istovremeno, pune ukusa. Takođe, tempura im je izvrsna, vazdrušasta, lagana i beskrajno hrskava, a miso supa vrlo dobra.

Ipak, nije sve savršeno. Najveća zamerka ide na adresu jadne ponude pića. Uz generičko, osrednje industrijsko pivo, nudi se i veoma sužen izbor vina, tek par etiketa i to iz jedne jedine vinarije. Ta vina nisu loša, ali su sasvim nedovoljna da isprate fine suši zalogaje. Par dobrih rizlinga, neki hrskavi sovinjon i mladi grašac značajno bi popravili utisak. Formalno se nude i kokteli, međutim, konobarica nam je rekla da ne možemo da ih poručimo, jer ih toga dana, naprosto, nisu služili. Isto je i sa sakeom – nudi se bezvredna industrijska tečnost za svako izbegavanje, koja se samo slučajno zove sake. Teško je nabaviti dobar sake kod nas, ali onda je bolje da nemate ništa u ponudi. Na karti pića lako bi mogla da se nađu i japanska piva - lako dostupna u prodavnicama ili neko od odličnih zanatskih iz Srbije. Dobrih vina takođe ima na svakom koraku, pa je ovakva karta pića potpuno neobjašnjiva.

No, suši je izvanredan i to je sasvim dovoljno da toplo preporučimo Bad sushii i uvrstimo ga u naš izbor restorana nedelje! Sa nadom da će uskoro bar malo popraviti ponudu pića.

foto: facebook.com/badsushibg

Još dobrih restorana