Početna»Fino»Restoran nedelje»Nomad bistro
restoran nedelje nomad bistro vinski magazin vino finorestoran nedelje nomad bistro vinski magazin vino finorestoran nedelje nomad bistro vinski magazin vino finorestoran nedelje nomad bistro vinski magazin vino fino

Nomad bistro

Svetog Save 20, Beograd
065 5598369
nomadbistro21@gmail.com
Oni su moderni, originalni i relativno novi na domaćoj gastro sceni, ali i više nego dobri da ove nedelje ponesu titulu restorana nedelje po izboru magazina Vino & Fino. Reč je o Nomad Bistrou, mestu u kome se jede hrana inspirisana Mediteranom i ispijaju kraft kokteli. To je jedan sasvim super bistro, sjajnog dekora i odlične atmosfere, restoran u kome su gostoprimstvo i zadovoljstvo gosta imperativ.

Nomad Bistro je mesto o kome se trenutno priča, a po svemu do sad viđenom i probanom, definitivno mesto koje ćemo tek obožavati i rado mu se vraćati u budućnosti. Svako jelo i svaki koktel ovde imaju ono nešto, autorsko i drugačije, što u isto vreme i privlači i zadržava gosta, i sa snažnim akcentom na lokalnom proizvodu i malim, domaćim proizvođačima.

Na meniju inspirisanom sa 23 zemlje Mediterana nalaze se toskanska rebra i domaća kazareće pasta sa dimljenom buratom kao odličan omaž Italiji, razne mazalice u slavu Grčke i Libana, španski kroketi i orada sa kuskus salatom koja ukusom i mirisom vodi direktno u Maroko. Ipak, dve stavke sa menija posebno se izdvajaju - prvo golicaju maštu, pa posle i nepca: domaća, ručno rađena kobasica sa italijanskim montasio sirom i fenomenalan burger u dimu, zaštitni znak šefa kuhinje Nemanje Uzelca. Oba jela su svojevrsni mesni delikatesi, napravljeni od lokalnih, proverenih sastojaka, i naša topla preporuka kada je ovo mesto u pitanju.

Vinska karta je veoma pažljivo osmišljena, a ovde su do sada uspešno priredili i nekoliko vinskih večeri uz specijalno kreirane degustacione menije.

Još dobrih restorana