Početna»Fino»Restoran nedelje»Oskar
restoran nedelje oskar vinski magazin vino finorestoran nedelje oskar vinski magazin vino finorestoran nedelje oskar vinski magazin vino fino

Oskar

Braće Baruh 6, Beograd
011 2184726
www.restoran-oskar.com
Ako ste se ikad zapitali gde beogradski ugostitelji najradije jedu, a da to nije u njihovom restoranu, odgovor je - u Oskaru. I nije Oskar samo omiljeno mesto za klopu ugostiteljima, već i svima onima koji žele najbolji kvalitet za cenu, koji znaju da za sva mesa, pa i gotovo svaku namirnicu vlasnici restorana imaju svoje dobavljače, ali i svima onima koji uživaju dok maste brkove goveđim repovima koje samo na nekoliko mesta u Beogradu možete da probate. Doduše, slasnih kao u Oskaru nema ni na jednom drugom mestu u gradu.

Oskar je restoran domaće kuhinje sa porodičnom tradicijom dugom preko dvadeset godina. Nalazi se u najlepšem, starom delu Dorćola, a sam ambijent sa tapaciranim klupama za ručavanje, uz zvuk zveketa čaša i tanjira, i one prave, stare, davno zaboravljene konobare-šmekere koji ne pamte porudžbine već zapisuju, definitivno će vas vratiti u neko davno zaboravljeno, po svemu sudeći, bolje vreme.

Svakog dana na meniju su i različita kuvana jela, od pasulja sa suvim rebrima, goveđeg gulaša i telećeg perkelta do punjenih paprika i sarmica od zelja. Gulaš od divljači sa sosom od borovnica idealan je za prvo upoznavanje sa Oskarom i njegovim jelovnikom, kao i jaretina zbog koje se na donji Dorćol dolazi i iz najudaljenijih delova glavnog grada.

Iz Oskara, retko koji vegetarijanac će izaći zadovoljan, iako je i čorba od vrganja ovde svojevrsno remek delo, ipak je ovo mesto namenjeno ljubiteljima kvalitetnog mesa i mesnih specijaliteta.

Oskar je i ovonedeljni restoran nedelje po izboru magazina Vino & Fino.

Još dobrih restorana