Početna»Fino»Restoran nedelje»Paša
restoran nedelje paša vinski magazin vino finorestoran nedelje paša vinski magazin vino finorestoran nedelje paša vinski magazin vino finorestoran nedelje paša vinski magazin vino fino

Paša

Kej oslobođenja 7
011 2612 119
restoranzemun.rs
Ulazak u samu završnicu leta ujedno je i poslednja prilika ove godine za uživanje pored reke. U Beogradu nije tako lako odabrati restoran za ovu vrstu meraka: neki su odlični za potpuno "kežual" varijantu uživanja pored bučnih alasa i čamdžija, ali u njih ne biste poveli vašu gospođu tetku koja živi u Americi, da ne govorimo da je izbor hrane svojevrsno "kinder-jaje". Možda će vam se posrećiti da dobijete pravu deveriku, a možda su pojeli sve osim soma. Drugi žive od lažne boemije od koje boli novčanik. Retka su mesta koja nude poštenu dunavsku hranu u elegantnom a jednostavnom ambijentu, a splav "Paša" je izvanredan primer za to.

Restoran se nalazi preko puta Lida, na bezbednoj distanci od stroge turističke zone šetališta. Meni nije preterano obiman, ali nudi, pored ribe, zanimljive opcije za mesojede, i taj deo menija ne izgleda kao naknadna pamet, što je čest slučaj u ribljim restoranima. Tu su "rib eye" odrezak, odležala rozbratna, biftek sa dima u marinadi...

Rečna riba nalazi se u odeljku menija "Savršenstvo na ćumuru": naziv je vrlo precizan, riba ima hrskavu, simpatično nejednaku, ponegde reš kožicu hrane koja nije spremana na plotni nego na ćumuru.

Jedan od najpopularnijih unosa u meniju je riblja čorba, koja je prezentirana spektakularno, u sjajnim, malim bakračima vrlo kvalitetne izrade. Samoj čorbi nema šta da se zameri: gusta, spremljena sa crvenom paprikom izvanrednog kvaliteta - Horgoš, Kupusina, Bezdan? - sa više vrsta ribe, i u približno jednakim odnosima kisela, slana i ljuta.

Ako je nekome do uživanja u brzom, "manekenskom" obroku pored reke, svakako se neće pokajati: brusketi sa povrćem i sa blago prodimljenim kozjim sirom izvanredno prate, recimo, salatu od dimljene pastrmke ili salatu od lososa, obe jednostavne i nežne, sa blagim vinegretom koji pokriva zelenu osnovu salate, i ribom kojoj se nema šta dodati.

Oni koji u "Pašu" često zalaze tvrde da sadašnja ravnoteža cena, ambijenta i ponude koja ovo mesto čini izvanredno privlačnim rečnim izborom nije sezonska slučajnost, već dugogodišnja konstanta. Idite dok je vreme još lepo.

Još dobrih restorana