Početna»Fino»Restoran nedelje»Patrick
restoran nedelje patrick vinski magazin vino finorestoran nedelje patrick vinski magazin vino finorestoran nedelje patrick vinski magazin vino finorestoran nedelje patrick vinski magazin vino fino

Patrick

Bulevar Zorana Đinđića 106a, Novi Beograd
066 888 3 888
office@patrik.rs
I pre nego što je ugostio prvog gosta, mnogobrojne ljubitelje italijanske kuhinje zainteresovao je pričom koju je pričao na društvenim mrežama najavljujući pred kraj prošle godine veliko otvaranje svog restorana u Beogradu. On je Patrick, fiktivni lik - svetski putnik i veliki hedonista koji svoje putovanje završava u Beogradu gde otvara restoran i naziva ga po sebi.

Patrick je i naš ovonedeljeni restoran nedelje, ali ne zbog zamišljene priče koju priča, već zbog hrane koju služi svojim gostima. I nije bilo lako u vreme velike krize za ugostiteljstvo otpočeti još jednu novu priču sa italijanskom kuhinjom u glavnoj ulozi, naročito na Novom Beogradu, u komšiluku u kojem se nalazi nekoliko veoma dobrih i veoma posećenih italijanskih restorana. I bez obzira što se ovde za barom prave dosta originalni kokteli i što se predveče restoranska priča transformiše u barsku sa akustičnim svirkama, pa je i provod zagarantovan, u ovom mestu je ipak akcenat na hrani.

U Patricku se prave pice za svačiji ukus i one su definitivno zvezde i dalje aktuelnog letnjeg jelovnika, i to sa punim opravdanjem. Testo je spolja hrskavo, a unutra mekano, a najveći favorit sa menija je Pršuta pica, aromatična i ukusna. Takođe, klasična Vege pica je za svaku preporuku, pa i za one koji je možda nikada ne bi naručili. Na meniju su još paste, rižota i lazanja i dobri sendviči, a osim za pice, preporuka ide i za lagane tuna bruskete koji su veoma osvežavajući i veoma ukusni.

U Patricku će vam za oko odmah zapasti i neverovatno ljubazni zaposleni koji su dosta dobro upućeni u ponudu restorana, što je nažalost retkost u domaćem ugostiteljstvu. Upravo zbog njih se gosti u Patricku i osećaju kao kod kuće, a još kada dobrom timu pridodamo i dosta dobru hranu (čitaj: pice, pre svega!) postaje potpuno jasno zašto se u ovom restoranu od samog početka traži mesto više, bez obzira na doba dana i noći.