Početna»Fino»Restoran nedelje»Picerija Emma
restoran nedelje picerija emma vinski magazin vino finorestoran nedelje picerija emma vinski magazin vino finorestoran nedelje picerija emma vinski magazin vino fino

Picerija Emma

Braće Baruh 26, Beograd
060 600 3 662
Emma.pizzeria.bg@gmail.com
U malom, skrivenom sokaku donjeg Dorćola, smestila se Emma, picerija i koktel bar, lokal koji je po mnogo čemu drugačiji od drugih i mesto koje je definitivno nedostajalo Beogradu.
Za početak, sama estetika lokala odmah će vas oboriti s nogu jer je Emma, u isto vreme, i šik i prefinjena i neverovatno moderna, sa fenomenalnim komadima custom made nameštaja i velikim belim mermernim šankom duž lokala. Na zidu je mural, a na plafonu pšenica koja visi – jedan totalno nesvakidašnji enterijer koji je odmah izdvojio ovo mesto.

S druge strane, gastronomska priča potpuno je jednostavna - pice i kokteli, i još po nešto, probrano i kvalitetno, uz veoma dobru i brzu uslugu.

Neočekivano, pice nisu iz peći na drva, ali kao da jesu. Testo je tanko, korice su mu hrskave i blago zagorele, napolitanskog stila. Na meniju je 31 pica sa raznim nadevima, ali glavni favoriti ipak su iz kategorije klasika: kaprićoza je izvrsna, margarita takođe, i to margarita sbagliata, u čijem su nadevu mocarela, mlečni krem, pelat i pesto. Za pripremu pica ovde se koriste isključivo italijanski sastojci, od mocarele i drugih sireva, preko finog brašna, do italijanskog kvasca zaslužnog za vazdušast, a hrskav momenat u pici.

A kada bismo zanemarili pice, naša preporuka išla bi za njegovo visočanstvo – sočan tiramisu, napravljen i poslužen bez greške. Takođe, Emma je i veoma dobar koktel bar sa pažljivo sastavljenom koktel kartom, nekoliko izvrsnih autorskih mešavina i besprekornim bartendingom.
Emma je i ovonedeljni restoran nedelje po izboru magazina Vino & Fino.