Početna»Fino»Restoran nedelje»Pinot
restoran nedelje pinot vinski magazin vino finorestoran nedelje pinot vinski magazin vino finorestoran nedelje pinot vinski magazin vino fino

Pinot

Omladinskih brigada 86ž, West 65, Beograd
011 4070 523
vuk@pinot.rs
Na radost mnogih ljubitelja dobre hrane i vina, Vuk Vuletić odnedavno je ponovo u ugostiteljstvu. Najbolji somelijer Srbije nedavno je postao suvlasnik restorana Pinot u novobeogradskom naselju West 65, koji od prvog dana radi punim kapacitetom. Pinot je moderan bistro u kom se nude autorska jela napravljena od domaćih, sezonskih namirnica. Sam pristup kuvanju oslanja se na francusku tradiciju, pod vođstvom mladog i talentovanog šefa kuhinje Luke Miletića.

Jelovnik je sveden, ali ovo mesto ionako ne funkcioniše prema jelovniku, već uglavnom prema usmenoj preporuci i dnevnoj ponudi jela koja, opet zavise od nabavke i dostupnih namirnica. Tako na primer, u aprilu i maju ovde ste mogli da probate jela sa smrčkom ili šparglom, dok su sada vođstvo preuzeli mladi grašak i boranija: grašak za grickanje, poput popularnog edamamea, i čips od takozvane olovka boranije sa fenomenalnim autorskim sosovima.

Kod Vuka u ponudi nema klasičnog bifteka i ramsteka, kao što biste možda očekivali na ovakvom mestu, ali umesto toga, ovde se služe ukusni jagnjeći pikljevi i najsočnija svinjska rebra koja ćete ikada probati. Biftek se služi samo kao tartar i opet na totalno drugačiji način – iseckan na krupno i sa nesvakidašnjom kombinacijom začina.

Očekivano, Pinot ima i veoma ambicioznu, autorsku vinsku kartu sa oko 130 različitih etiketa, od kojih čak dvadeset i pet možete da naručite na čašu. Vuletićeva ponuda vina je pokazna vežba kako vinska karta treba da izgleda kada je ne prave distributeri već neko ko voli, poznaje i veruje u dobra vina. Zato ovde ima i asirtika, i prokupca, i Alto-Adiđea, i Fruške Gore.

Pinot je sa stilom uređen restoran, sa 36 sedećih mesta unutra i 55 u bašti, koji, pored odlične hrane, probranog vina i gostoprimljivosti domaćina i svih zaposlenih, može da se pohvali i zaista lepim i prijatnim enterijerom koji krasi veliki community sto izrađen od stogodišnjeg hrasta, idealan za degustacije i višesatna druženja što je ovde, praktično, imperativ.

Još dobrih restorana