Početna»Fino»Restoran nedelje»Potez 25
restoran nedelje potez 25 vinski magazin vino finorestoran nedelje potez 25 vinski magazin vino finorestoran nedelje potez 25 vinski magazin vino fino

Potez 25

Omladinskih brigada 86e, West 65
060 282101
Potez25sm@gmail.com
Potez 25 je novo, malo mesto u naselju West 65, sa dosta dobrom, a svedenom ponudom mesa. Jelovnik je praktično podeljen na odležale komade mesa, sveže teleće, juneće i konjske bifteke, i na nekoliko probranih jela nacionalne kuhinje poput ćevapa, svinjskog vrata i kobasica.

Specijalitet restorana je Biftek šefa kuhinje koji se služi u zvonu, u dimu od začinskog bilja, a karakteriše ga to što su sosovi i dodaci uvek drugačiji. Čak i u samom meniju, ispod naziva nisu nabrojani sastojci već samo stoji „iznenađenje“. Sva mesa ovde odležavaju 45 dana, osim specijalnog, rib rye stejka, starenog čak šezdeset dana. Po svemu sudeći, Potez 25 nije mesto za vegetarijance, jer nijedno glavno jelo na meniju nije bez mesa. U kuhinji se svaki dan priprema nekoliko vrsta hleba koji se vrući donose ispred gosta i tu seku, na licu mesta. Poslastica, takođe domaćih, samo je tri - reforma torta, kotorska krempita, baklava. Ali, sve su podjednako ukusne i zanatski vešto pripremljene.

Potez 25 je jedno od nekoliko novijih i obećavajućih „mesta za meso“ na domaćoj gastro sceni, i restoran koji zadovoljava gotovo sve aspekte za uspešno bavljenje ugostiteljstvom. Jedina mu je mana što unutra ima svega nekoliko stolova, što znači da bez prethodne najave vrlo verovatno nećete naći slobodan sto, naročito u danima vikenda.