Početna»Fino»Restoran nedelje»Puter bistro
restoran nedelje puter bistro vinski magazin vino finorestoran nedelje puter bistro vinski magazin vino finorestoran nedelje puter bistro vinski magazin vino fino

Puter bistro

Puter bistro
Njegoševa 82, Beograd
065 6400101
www.puterbistro.rs
Poput malenih bistroa u Parizu, u Beogradu u neposrednoj blizini Kalenić pijace nalazi se jedan mali, šarmantni i potpuno šik Puter bistro. Otvorile su ga pre četiri godine sestre Danica i Mira Komatina koje su uz ogroman trud i posvećenost za relativno kratko vreme uspele da ga ucrtaju na gastro mapu prestonice. Njihov bistro prepoznao je i svetski gastronomski vodič Gault & Millau, visoko ih rangirao i uvrstio u prvo srpsko izdanje, a nedavno je ceo koncept koji se vrti oko putera, sastojka koji je ovde deo svakog jela, i narastao - od pre nekoliko meseci, praktično u istoj ulici otvorena je i radnjica Puter Deli & Delights, u kojoj, osim pažljivo odabranih delikatesa i vina, možete kupiti i proizvode iz kuhinje samog restorana.

U Puteru ćete dobro i doručkovati i ručati i večerati, uživati u odabranim francuskim sirevima i drugim delicijama, i na kraju, zasladiti se sa nekim od fenomenalnih domaćih tartova ili kuglofa napravljenih od putera i prave čokolade. (Tart sa belom čokoladom, malinama i pistaćima obavezno probajte ovde - fenomenalan je!)

Jelovnik je precizan i koketira sa francuskom kuhinjom čija jela su i najviše zastupljena na njemu. Na primer, u Bistrou možete da pojedete originalnu francusku supu od luka, fino začinjen biftek dopunjen puterom koji sami prave i u koji dodaju začinsko bilje, kao i neobično ukusne jagnjeće kobasice. Ipak, foie gras, francuski klasik u izvedbi talentovanog šefa kuhinje Vladimira Popovića nešto je zbog čega ćete se u Puter vratiti barem još jedanput. Služi se sa kremom od urmi i mariniranim crvenim lukom, znalački je pripremljen i strašno ukusan.

Na vinskoj karti su etikete iz Srbije i iz Francuske i to pretežno iz malih, butik vinarija, a super je i to što se dosta etiketa služi na čašu. Puter ima i malenu baštu koja je podjednako šik i moderna kao i cela unutrašnjost bistroa, a jedina mana ovog mesta upravo je njegova veličina jer ima svega nekoliko stolova unutra i isto toliko u bašti.

Još dobrih restorana