Početna»Fino»Restoran nedelje»Bosiljak
restoran nedelje bosiljak vinski magazin vino finorestoran nedelje bosiljak vinski magazin vino finorestoran nedelje bosiljak vinski magazin vino fino

Bosiljak

Bežanijska 36, Zemun
011 4541 978
www.bosiljakpizza.com
Picerija Bosiljak u Zemunu sigurno je u Top 5 picerija koje prave tradicionalnu napolitanu u Beogradu. Nastala je iz čiste ljubavi vlasnika prema tradicionalnoj napolitanskoj pici koji je godinu dana pre otvaranja svakodnevno testirao testo i procedure njegove izrade. Rezultat je perfektna pica u našem ovonedeljnom restoranu nedelje.

Ovde testo fermentiše i po nekoliko dana, a centralno mesto u restoranu, pored velike Maradonine slike na zidu, zauzima velika pica peć na drva. U Bosiljku se pravi Pizza Contemporanea, što u prevodu sa italijanskog znači savremena pica - razlika u odnosu na tradicionalnu napolitanu je u veličini rubova.

Pice u Bosiljku imaju predimenzionirane rubove koji se postižu sa istom gramažom testa kao i za tradicionalne napolitane. To se postiže, kako kaže glavni picajolo Đorđel Bunda, većom hidratacijom testa u kome se nalazi i do 80 posto vode.

Meni je sveden i na njemu ima dvadesetak pica, među kojima je pica Bosiljak, sa pestom, mocarelom, pršutom, parmezanom i čeri paradajzom, kao i Mille Rose, pica sa čak pet vrsta italijanskih sireva i ružama od pršute i sušenog paradajza - nešto što obavezno morate probati već pri prvom dolasku!

Osim pica, služe i veoma dobre kalcone i originalan tiramisu. Prostor, koji je ranije bio previše skučen, sada je proširen a samim tim su i usluga i servis bolji nego na početku.

Još dobrih restorana