Početna»Fino»Restoran nedelje»Restoran nedelje: Jerry
restoran nedelje restoran nedelje jerry vinski magazin vino finorestoran nedelje restoran nedelje jerry vinski magazin vino finorestoran nedelje restoran nedelje jerry vinski magazin vino fino

Restoran nedelje: Jerry

Trešnjinog cveta 11, Novi Beograd
011 6302 459
www.jerry.rs
Jerry, poznati prestonički restoran, kao da je ispod radara gastronomskih vodiča u Srbiji – nema ga ni kod Mišlena, nema ga ni u Gault & Millau, a od kada je otvoren, još pre dvanaest godina, isti standard, kvalitet i usluga uvek su prisutni. I zaista, od samog početka, ovde imaju sluha za sve gastronomske inovacije i konstantno ulažu u opremu i u enterijer - savremena mesoreznica Berkel našla je primenu ovde od prvog dana.

Jerry je nekad postojao na dve lokacije, od kojih je objekat na Dedinju zatvoren, dok je restoran na Novom Beogradu konstantno pun gostiju, od jutra do mraka.

Kada dođete u Jerry, dok vas ne smeste za sto, poslužiće vam šampanjac dobrodošlice, i to u belim rukavicama, baš kako se i sve ovde služi, od kafe i napitaka do hrane. Servis je izvanredan, a briga o svakom detalju je zaista očigledna.

Za početak, na sto će vam stići topli i mirisni štapići uz namaz obogaćen vlašcem, fenomenalnu paštetu od čvaraka i zreli koziji sir - sve perfektno pripremljeno i nadasve ukusno. Osim selekcije sireva sa sopstvene farme poput burate, i odnedavno i mocarele, selekcija italijanskih sireva je odlična, i sjajno joj pristaje vinska karta koja je i jedna od boljih u glavnom gradu.

Goveđi karpaćo ovde nikako ne propustite da probate, uz njihovu buratu sa pinjolima, posluženu na rukoli i obogaćenu ekskluzivnim maslinovim uljem, kao ni jagnjeća leđa, mekana i sočna, sa hrskavom koricom i krupnom soli, a koju potpisuje šef kuhinje, talentovani Miloš Sekulić.

Terin od guščije džigerice služi se sa kajsijom i domaćim džemom sa farme, a tu je i rižoto sa šafranom koji na tanjir stiže uz gambore i čeri paradajz. Ovde možete da probate i ekskluzivne komade mesa, poput wagyu ili kobe govedine pripremljene sa krompirom mille-feuille.

I deserti su odlični i znalački pripremljeni, a posebno se izdvaja savršeno izveden Mille-Feuille, mada ni drugi nisu ništa manje ukusni i interesantni.

Sve u svemu, stari dobri Jerry, i posle duže od decenije poslovanja, i dalje radi sjajno i samo neka tako nastavi!

Još dobrih restorana