Početna»Fino»Restoran nedelje»Restoran nedelje: Krov
restoran nedelje restoran nedelje krov vinski magazin vino finorestoran nedelje restoran nedelje krov vinski magazin vino finorestoran nedelje restoran nedelje krov vinski magazin vino fino

Restoran nedelje: Krov

Kralja Petra I Karađorđevića 92a, Nova Pazova
062501601
krovloungerestaurant@gmail.com
Iako je na gastronomskoj mapi Srbije svega nekoliko nedelja, restoran Krov u Novoj Pazovi ispunjava apsolutno sve kriterijume da se nađe u našem izboru restorana nedelje - počev od dobrog servisa, edukovanog osoblja i super atmosfere, i naravno, odlične ponude i fino pripremljene hrane. Krov je jedan kompletan ugostiteljski objekat i definitivno mesto koje je nedostajalo Novoj Pazovi.

Restoran se prostire na dva nivoa, a iz samog imena jasno vam je da se nalazi na krovu, odnosno na poslednjem spratu nove poslovne zgrade. Topli, zemljani tonovi u enterijeru čine da se odmah osetite prijatno i spokojno , a boho stil najpre opisuje ovo mesto – ujedno je i ekskluzivno i neformalno. Saradnja sa lokalnim umetnicima ogleda se u detaljima enterijera, poput četkom oslikane statue majmuna, dok se na tanjiru najbolje vidi i oseća saradnja sa lokalnim proizvođačima oko čega se i vrti gastronomska priča ovog restorana.

Kuhinja predstavlja dobar miks balkanskih i internacionalnih jela, a u svakom od recepata sadržana je i određena doza klasike i tradicije. Jela su pripremljena znalački i sa posebnim tvistom celokupnog tima kuhinje.

Za prvi put ovde ne propustite da probate njihov signature burger napravljen od čiste junetine koju nabavljaju od lokalnih farmera, iz domaće proizvodnje, i koji pred gosta stiže u slasnoj mekanoj zemički i sa domaćim sosovima. O ljubavi prema Italiji najbolje svedoče njihove paste iz domaće radinosti, dok pažljivo biran komad bifteka iz Jospera i sa dodatkom listića od 23k zlata verovatno ni na jednom drugom mestu u Novoj Pazovi, a ni njenoj okolini nećete biti u prilici da probate. Kada je reč o poslasticama, iz ponude se izdvaja čokoladna torta, sa kremastom podlogom i keksom, napravljena po starom porodičnom receptu vlasnika lokala.

Prvi utisak je i više nego dobar, a budući da su sa radom počeli tek u martu i da su svakodnevno popunjeni do poslednjeg mesta, o Krovu će se verovatno tek pričati.

foto: Jelena Bekvalac Photos

Još dobrih restorana