Početna»Fino»Restoran nedelje»Restoran nedelje: Mezestoran Dvorište
restoran nedelje restoran nedelje mezestoran dvorište vinski magazin vino finorestoran nedelje restoran nedelje mezestoran dvorište vinski magazin vino finorestoran nedelje restoran nedelje mezestoran dvorište vinski magazin vino fino

Restoran nedelje: Mezestoran Dvorište

Svetogorska 46, Beograd
011 3246 515
www.restorandvoriste.rs
Ušuškano, a u strogom centru grada, omiljeno beogradsko dvorište i u njemu Mezestoran Dvorište, poznati mediteranski restoran i jedan od 22 preporučena Mišlenova restorana za ovu godinu, početkom juna slavi deseti rođendan!

Za deceniju, koliko već posluju, ostali su verni sebi, kako kaže Mirko Butulija, vlasnik restorana koji je svoju ljubav prema Mediteranu pretočio u autentičan ambijent sa dvorištem u kome ćete se osećati kao na moru, a zapravo ste usred beogradske vreve.
Dvorište u nijansama bele, plave i teget boje, sa čarobnim zelenilom, i mnoštvom detalja i uspomena sa putovanja u eksterijeru, definitivno spada u najlepše ugostiteljske bašte Beograda.

Kao i ambijent, i hrana priča priču Mediterana, sa vrlo uravnoteženim menijem satkanim od kvalitetne i pošteno spremljene hrane i mezetluka, sa akcentom na grčkim i turskim jelima. I baš kako Mediteran zapoveda, ovde se sve priprema isključivo sa maslinovim uljem, a koje se od otvaranja za potrebe restorana uvozi sa Krita.

Ovde možete da probate prirodno sušene masline, autentičan tzatziki i favu, grčki namaz od sočiva, bruskete i ukusne i sočne krokete od tikvica i još raznorazne mezetluke koji na vaš sto stižu na malim tanjirima, spremnim za deljenje.

Od glavnih jela, u Mezestoranu ne propustite da probate Paputsakia (papucaki) punjeni plavi patlidžan sa povrćem, kus kusom, paradajz sosom i feta sirom, jelo koje je i zaštitni znak ovog mesta, kao ni izmirski kebab sa junećim ili jagnjećim mesom, pripremljen vrlo autenitično, i sa mirisnim, podjednako autentičnim začinima.

Vino se, kao neizostavna stavka mediteranskog načina života, ovde i najviše pije. Vinska karta je sačinjena u najvećoj meri od srpskih etiketa vina, uz vino kuće koje stiže sa Krita, a koje je na vinskoj karti takođe od otvaranja. Super je i što ima dosta vina na čašu u ponudi.

Još dobrih restorana