Početna»Fino»Restoran nedelje»Restoran nedelje: Nest, hotel Hogo
restoran nedelje restoran nedelje nest hotel hogo vinski magazin vino finorestoran nedelje restoran nedelje nest hotel hogo vinski magazin vino finorestoran nedelje restoran nedelje nest hotel hogo vinski magazin vino finorestoran nedelje restoran nedelje nest hotel hogo vinski magazin vino fino

Restoran nedelje: Nest, hotel Hogo

Beogradska 29, Inđija
063 1020 040
nest@hogo.rs
Osim što je novi inđijski hotel Hogo, doneo iznenađjuće visok kvalitet soba, servisa i usluge tamo gde to, možda, nismo očekivali, on je i značajno obogatio gastronomsku scenu svojim restoranom Nest. Ukratko, Nest je mesto zbog kog vredi upaliti automobil i odvesti se u Inđiju iz Novog Sada ili Beograda samo zbog večere ili ručka. Njihova istinski autorska kuhinja nije previše pretenciozna, ali je autentična, tehnički savršeno izvedena, klasično internacionalna i istovremeno oslonjena na lokalne tradicije i namirnice.
Budući da se Nest nalazi u šetačkoj zoni u centru grada, nije čudo što je brzo postao loklani hit. Hranu ovde priprema kuvar Stefan Stojanović, uz iskusne savete šefa Filipa Milovanovića, F&B menadžera hotela - koji je, inače, radio i sa čuvenim Čarlijem Troterom u Čikagu.

Postavka je elegantna, ali ne previše uštogljena, ambjent u smirenim pastelnom tonovima, a ponuda u baru i na vinskoj karti široka i kompetentna. Možda je vinska karta i previše široka za ovakav tip lokala, ali zato je tu sjajan tim somelijera da pomogne u izboru. Celim timom i postavkom upravlja Dimitrije Erdeljan, menadžer hotela i iskusni ugostitelj sa vizijom.

Recimo da su hrana i postavka u Nestu dobar primer kako bi trebalo da izgleda visoka bistronomija: svaka namirnica je sa jasnim poreklom, kuvanje je veoma precizno, a na tanjirima završavaju prave srčane porcije ukusne i autentične hrane.

Od ribe, u ponudi su slasni dunavski smuđ, pastrmka sa mediteranskim pirinćem, bademima i sosom od pečene paprike, šaran sa đuvečom od ječma...Od svinjetine, ovde ćete naći jela od mangulice, kao što je tomahavk odrezak, a jedini delikates od "obične" svinje je mekani i sočni odrezak od vrata. Ako ste za lakše zalogaje, naša preporuka ide za gratinirani plavi patlidžan sa kus kusom, povrćem i sosom od pečene paprike. Iako nisu uvek na meniju, obavezno pitajte za jagnjeće kotlete – izvanredni su!

Kao i restoran, i ceo hotel je vrhunski uređen sa merom i ukusom. Dizajn potpisuje Beba Bobić, arhitektica koja živi i radi u Dubajiu, a koja je inspiraciju za Hogo i Nest pronašla u zelenim, žutim i toplim bojama ravnice i suvoj zemlji, pa tako one preovlađuju u enterijeru. Sobe su prostrane i udobne, opremljene kvalitetnim nameštajem, a hotel poseduje i spa centar sa dovoljno velikim bazenom, cigar salon, salu za privatno ručavanje i salu za sastanke.

Još dobrih restorana