Početna»Fino»Restoran nedelje»Restoran nedelje: Perkov salaš
restoran nedelje restoran nedelje perkov salaš vinski magazin vino finorestoran nedelje restoran nedelje perkov salaš vinski magazin vino finorestoran nedelje restoran nedelje perkov salaš vinski magazin vino fino

Restoran nedelje: Perkov salaš

Neradin, Fruška gora
063 71 23 776
Do Perkovog salaša, autentičnog vojvođanskog salaša smeštenog u blizini naselja Neradin na Fruškoj gori stiže se seoskim putem, a kada stignete, domaćini će vas dočekati sa čašicom domaće rakije u ruci i vrućim, sveže ispečenim kiflicama ili pitom – za početak sasvim dovoljno, da ne poželite da odete ceo dan.

Salaš je okružen nepreglednim poljima i brežuljcima i uređen u pravom sremačkom stilu - tipična seoska kuća pretvorena je u mali muzej starih odevnih i ukrasnih predmeta i nameštaja, a u njenom produžetku je natkrivena trpezarija u kojoj se služe autentična vojvođanska jela.

Jelovnik prati sezonu, pa se i jela menjaju u zavisnosti od dostupnosti svežih namirnicama, a sjajno je to i što Perkov salaš ima sopstvenu baštu, te se namirnice za pripremu jela većinom ubiraju odatle, ili nabavljaju od lokalnih proizvođača.

Trenutni hit ovde su ukusne i slasne sarmice od zelja i mekane juneće šnicle u spanaću, ali ne propustite da probate ni pileći ili juneći paprikaš koji je jedno od najprepoznatljivijih jela Perkovog salaša. Na tanjir ispred gosta stiže sa domaćim, svežim i tek razvučenim rezancima!

Za okrepljenje najbolje će doći paradajz čorba sa tikvicama, a za zasladu, na kraju, kako i dolikuje, štrudla sa makom ili sa orasima. Predlažemo vam da probate i sve varijante ove prepoznatljive poslastice svakog salaša - sa pekmezom od šljiva, drenjina i šipka.

Uz domaće specijalitete, piju se domaći, prirodni sokovi, višnjevača i orahovača, uz par etiketa vina sa Fruške gore. Perkov salaš je idealna destinacija za vikend, budući da je subotom i nedeljom jedino i otvoren, iako je i radnim danima moguće ovde da boravite ali uz prethodnu najavu.

Još dobrih restorana