Početna»Fino»Restoran nedelje»Ribar u Beogradu
restoran nedelje ribar u beogradu vinski magazin vino finorestoran nedelje ribar u beogradu vinski magazin vino finorestoran nedelje ribar u beogradu vinski magazin vino fino

Ribar u Beogradu

Đure Daničića 4, Beograd
062 223773

Na mestu gde se nalazio restoran Daka, pre tri meseca otvoren je Ribar u Beogradu I baš kao što mu ime kaže, u njemu se služi riba, to isključivo iz Jadranskog mora. Ribar u Beogradu zapravo je nastavak tradicionalne bokeljske porodične priče iz cenjene istoimene konobe u Kostanjici, malom mestu u Boki Kotorskoj, prepoznatljive po uvek dobroj ponudi koja zavisi od dnevnog ulova ribe.

U principu, slično je i u beogradskom Ribaru jer riba direktno iz Jadrana stiže na ledu i za manje od 24 sata je ispred gosta. Jelovnik postoji samo forme radi pošto i ovde ponuda zavisi od ulova, odnosno od toga šta je stiglo do Beograda. Šarmantna kuvarica Zora, šefica kuhinje, totalni je ekspert za morske specijalitete, od ukusne hobotnice na žaru do veoma dobro pripremljenih Jakovljevih kapica. Konobari su iskusni u radu sa ribom, ljubazni i edukovani i uglavnom su „starog kova“, a umeju i sa vinima. Vinska karta dosta dobro prati priču ribljeg restorana i na njoj je oko 150 različitih etiketa.

Ribar u Beogradu je i naš ovonedeljni restoran nedelje. Bez obzira što radi svega nekoliko meseci uspeo je da za kratko vreme osvoji i srca i nepca mnogih Beograđana koji će ovde tek uživati budući da jedna od zasigurno najlepših bašti u Beogradu uskoro počinje da radi.