Početna»Fino»Restoran nedelje»Riblja čarda Palić
restoran nedelje riblja čarda palić vinski magazin vino finorestoran nedelje riblja čarda palić vinski magazin vino finorestoran nedelje riblja čarda palić vinski magazin vino finorestoran nedelje riblja čarda palić vinski magazin vino fino

Riblja čarda Palić

Obala Lajoša Veremeša BB
Palić, Subotica
024 753 245
Tradicija, ali ona prava, domaćem ugostiteljstvu veoma nedostaje. Periodi tranzicija i društvenih lomova tokom bliske istorije uništili su i mnogo važnije stvari, pa kako ne bi i ugostiteljsku kulturu. Zato je posebno uživanje boraviti na mestu autentičnom i živom u svojoj tradiciji koju baštini još od druge polovine 19. veka. Naime, palićka Riblja čarda, na samoj obali jezera, sagrađena je još tada. Zgrada u stilu najbolje građanske južno-ugarske secesije, u okruženju istih takvih, krije mesto čiji su standardi odoleli vremenu, promenama vlasnika i nedovoljnoj brizi sredine (čitaj: politike).

U nestvarnom ambijentu Riblje čarde - toliko udaljenom od onih bezličnih čardi, koliba, salaša i konoba koje nespretno glume ruralnu tradiciju koje zapravo nema i nikad je nije bi bilo - uživaćete u odličnoj filiranoj ribljoj čorbi, posluženoj uz domaću testeninu, kako je to već uobičajeno na severu Vojvodine. Gusta, pikantna, i prefinjena u isto vreme, spremljena sa odličnom paprikom i prvoklasnom ribom, sa pravom nosi epitet jedne od najboljih koje možete da nađete u Subotici i okolini. Ovo je verovatno jedino mesto gde možete da probate i filirane filete šarana sa roštilja, kao i riblje čvarke. Jelovnik dopunjuje spektar jela karakterističnih za Panoniju, listom znalački spremljenih. Karta slatkiša kratka je ali efektna, a na njoj blista divna, sočna i bogata baklava sa makom. Apsolutno nezaobilazan desert!

Vinska karta sastavljena je isključivo od vina iz okoline, kako ovakvom mestu i dolikuje. U servisu i postavci zaista ćete uživati, jer ovde rade ljudi koji znaju šta prodaju i koji se sa tradicijom mesta na kom rade odnose sa istinskim razumevanjem. Kada vas put nanese na Palić, ne propustite da na Ribljoj čardi makar popijete kafu na terasi pored jezera. Vredi dolaska!

Još dobrih restorana