Početna»Fino»Restoran nedelje»Rustique
restoran nedelje rustique vinski magazin vino finorestoran nedelje rustique vinski magazin vino finorestoran nedelje rustique vinski magazin vino fino

Rustique

Vase Pelagića 48a, Beograd
011 264 76 74
www.rustique.rs
Iako su po nepisanom pravilu restorani koji se nalaze na Senjaku najčešće namenjeni uskoj, probranoj senjačkoj publici, postoji jedno mesto čije goste ne mrzi da se provlače kroz saobraćajnu gužvu do tog dela grada da bi pojeli kvalitetan ručak ili večeru. To mesto je Rustique, jedna kompletna ugostiteljska priča, veoma dobar restoran italijanske kuhinje i ovonedeljni restoran nedelje po izboru magazina Vino & Fino.

Od samog otvaranja Rustique vodi Zoran Lapadatović, među restoraterima poznatiji kao Lapa, bivši dugogodišnji menadžer nekada veoma uspešnog italijanskog restorana Lavina i cenjeni beogradski ugostitelj koga gosti posebno vole.

Kuhinja je autentično italijanska, kao i začini i sastojci koji se koriste u pripremi jela. Pice su odlične, napravljene po tradicionalnoj napuljskoj recepturi i peku se u peći na drva. Iako se ovde služi margarita, možda i jedna od boljih u gradu, obavezno probajte i Trentino picu sa špekom, mocarelom i montasio sirom i Sopressa picu sa mocarelom, dimljenim sirom i istoimenom salamom.

Nećete pogrešiti ni ako poručite neku od pasta ili ručno rađenih domaćih raviola, pa i sočne i kvalitetne komade mesa. Taljata od bifteka poslužena na rukoli sa parmezanom ovde je uvek standardno dobra, a preporuka ide i za hobotnicu sous vide iz peći, sa raznim dodacima.

Kvalitet i autentičnost hrane i samih namirnica u restoranu Rustique zaista su na visokom nivou. Osoblje je veoma vešto i stručno, šefica kuhinje uvek je spremna da odgovori na sve izazove, a još kada svemu tome pridodamo Lapinu gostoprimljivost, baš onakvu kakva se sreće kod italijana, dobićete restoran za čistu peticu.

Još dobrih restorana