Početna»Fino»Restoran nedelje»Salaš 137
restoran nedelje salaš 137 vinski magazin vino finorestoran nedelje salaš 137 vinski magazin vino finorestoran nedelje salaš 137 vinski magazin vino fino

Salaš 137

Međunarodni put 137, Čenej, Novi Sad
062 773 137
www.salas137.rs
Salaš 137 je najpoznatiji vojvođanski salaš u Srbiji, kultno mesto za uživanje u domaćoj hrani i piću uz lokalnu muziku „na uvce“, ali i za još mnogo, mnogo toga. Atmosfera koju ovo mesto pruža teško može da se opiše rečima. Jednostavno, mora da se doživi, a iako je najbolje vreme za uživanje na Salašu od proleća do jeseni, odnosno kada je toplo vreme, ništa manje idilično nije ni kada pada sneg, kao danas.

Centralno mesto ovde zauzima restoran u autentičnom ambijentu salaša, mesto gde se jede prava, domaća hrana spremana sa puno ljubavi, kao kod kuće. Kuhinja je autentična vojvođanska, hrana je pošteno pripremljena, porcije su velike, i sve je domaće. Na Salašu 137 od samog početka neguje se koncept „od njive do stola“ odnosno da sve što se priprema u kuhinji restorana bude iz sopstvenog uzgoja ili makar, nabavljeno od lokalnih, proverenih dobavljača. Na meniju je i tradicionalna supa od stare koke i domaći foie gras napravljen od dugo dinstane guščje džigerice, ali i sjajan prebranac sa domaćom kobasicom iz sopstvene proizvodnje.

Ovde se i najslađe jede sočna butkica u sosu od rena, a možete probati i takozvano testo „nasuvo“, domaće testo sa krompirom, zaprženo sa lukom i slatkom mlevenom paprikom. Obavezno probajte i čuvenu Popaj salatu napravljenu od svežeg spanaća, šampinjona, crvenog luka i krutona sa belim dresingom. I za kraj, nikako nemojte preskočiti desert jer bilo šta da odaberete nećete pogrešiti. P.S. Šnenokli kao na Salašu 137 nema nigde!

Još dobrih restorana