Početna»Fino»Restoran nedelje»Šaran
restoran nedelje Šaran vinski magazin vino finorestoran nedelje Šaran vinski magazin vino finorestoran nedelje Šaran vinski magazin vino fino

Šaran

Šaran
Kej Oslobođenja 53, Zemun
011 2618 235
www.saran.co.rs
Legendarni Šaran, fini riblji restoran smešten na samoj obali Dunava u Zemunu, već dugi niz godina uspešno odoleva svim iskušenjima koje ugostiteljstvo sa sobom nosi. Na njegovom čelu je Jasmina Vekić, poznato lice domaće gastro scene, „žena zmaj“ zahvaljujući kojoj Šaran uspeva da opstane i ostane unikatan, a pre svega perfektan u servisu i vrhunski u kvalitetu. Šaran je restoran koji ima podjednako dobru ponudu i rečne i morske ribe i plodova mora, mesto u kome su kvalitet i svežina same namirnice uvek na prvom mestu, što je, složićete se, posebno važno kada je reč o lako kvarljivoj robi poput sveže ribe. I zaista, ako za neki riblji restoran u Beogradu možemo reći da ima odličnu reputaciju koja se potvrđuje iz godine u godinu, to je onda Šaran. A Šaran je i naš ovonedeljni restoran nedelje.

U Šaranu možete da pojedete i odličnu riblju čorbu i morsku supu, uživate u mekanoj i taman kako treba hrskavoj hobotnici na žaru, probate pršutu od dimljene sabljarke ili poručite nešto od svežih plodova mora. Ali, smuđ je smuđ ovde, riba zbog koje najpre volimo Šaran, pa onda i zbog svega ostalog. A raspon tog ostalog dovoljno je širok i dovoljno spektakularan da zaintrigira i najzahtevnije goste. Tu su i dagnje na buzaru kao idealan uvod u sve morske gastro delicije, a od jela van menija, pitajte za tartar od zubaca sa vrhunskim maslinovim uljem, morskom soli, biberom i limunovim sokom koji će na tanjir ispred vas stići sa puno zeleniša, mangom i sa grožđem. Zubatac je inače i zvezda kuće i sa njim ovde nikad nema greške.

U kuhinji Šarana, svaki dan se mesi i peče domaći hleb, a posebno je zanimljivog ukusa onaj napravljen od sušenog paradajza. Takođe i sve poslastice nastaju u slatkoj radionici restorana, a uz izvrsnu hranu i fino vino, stručno i veoma ljubazno osoblje, atmosferu u Šaranu upotpunjuje i zvuk tamburice kao deo tradicije ovog zemunskog gastronomskog bisera.

Još dobrih restorana