Početna»Fino»Restoran nedelje»Saša Bar
restoran nedelje saša bar vinski magazin vino finorestoran nedelje saša bar vinski magazin vino finorestoran nedelje saša bar vinski magazin vino finorestoran nedelje saša bar vinski magazin vino fino

Saša Bar

Gospodar Jevremova 40, Beograd
011 263 71 03
www.barsasa.com

Ako bismo morali da izaberemo jedno mesto u Beogradu koje je podjednako dobro, trendi i kul i kao mesto za izlazak i kao ozbiljan restoran, to bi definitivno bio Saša Bar. Nalazi se na gornjem Dorćolu, na mestu nekadašnjeg kultnog kafića Gaudi, pa posle i restorana Regal koji se na toj adresi, doduše, kratko i ne preterano uspešno zadržao.

Saša bar otvorio je pre više od pet godina cenjeni beogradski ugostitelj Aleksandar Škipić koji je svoj lični pečat ostavio i u samom nazivu restorana. Ali, to nije njegov jedini jasno vidljivi trag ovde – Škipa je neprikosnoven u sali i ugostitelj kakav se retko viđa na našim prostorima. On je sigurno i jedan od razloga zašto je u Saša Baru gotovo nemoguće, bez rezervacije, naći slobodan sto, naročito vikendom, od večere do ponoći kada je i ovo mesto najpopularnije.

Kada uđete u Saša Bar prvo što ćete primetiti je veliki barski sto i šank za kojim se poslužuje i hrana. Podeljen je na dva nivoa - donji koji enterijerski u potpunosti opravdava reč bar iz naziva restorana i gornji, dosta elegantniji sa belim stolnjacima, umetničkim slikama na zidovima i malo intimnijom atmosferom. Vitrine za odležavanje premijum komada mesa, kao i aparat za sečenje najfinijih delikatesa, deo su enterijera.

Meni se menja sezonski i sveden je, sa probranim jelima italijanske i mediteranske kuhinje u prvom planu, ali i sa nekoliko jela domaće kuhinje. Za početak, minestrone supa napravljena po tradicionalnoj recepturi i sa puno povrća biće savršena uvertira za ono što sledi - dosta dobrog I premijum mesa po čemu je Saša Bar i poznat. Sočna svinjska krmenadla poslužena na zanimljivom kremu od pasulja ili konfitirana staroplaninska jagnjetina biće zasigurno dobar izbor za glavno jelo.

Goveđi tartar je nešto što se ovde ne propušta a na tanjiru stiže u “old skul” varijanti sa prepečenim hlebom, puterom i turšijom pored, i pre svega, odlično začinjen. Od poslastica tu su sjajni tartovi, dok tiramisu ispred gosta dolazi delimično pripremljen, pa se tek onda preko biskvita i maskarponea sipa espreso koji mu daje totalno poseban šmek.

Vinska karta je kao i jelovnik, kratka, sa probranim etiketama iz Srbije, Francuske i Italije, a celokupan utisak i doživljaj u Saša Baru je vrlo dobar - usluga je odlična, servis perfektan, a osoblje nenametljivo, ljubazno i stručno, baš kakvo i treba da bude!

Još dobrih restorana