Početna»Fino»Restoran nedelje»Sedam dudova
restoran nedelje sedam dudova vinski magazin vino finorestoran nedelje sedam dudova vinski magazin vino finorestoran nedelje sedam dudova vinski magazin vino finorestoran nedelje sedam dudova vinski magazin vino fino

Sedam dudova

Bukovac, Sombor
065 208 08 28

U okolini Sombora, na Bukovcu, već šest godina uspešno radi salaš Sedam dudova, seosko turističko domaćinstvo iza koga stoji ekipa od pet entuzijasta, pravih domaćina i ugostitelja sa iskustvom.

Ovde možete, kako uostalom i dolikuje jednom salašu, da pojedete tradicionalna starinska jela, pripremljena na način kako su ih pravile naše bake, ali, interesantno, i da probate nešto što nikako ne očekujete na salašu poput tradicionalne japanske ramen supe.

Jelovnik se menja sezonski, a šta će se na salašu jesti zavisi i od trenutne inspiracije šefa kuhinje, talentovane Vojislave Vukše Mrvaljević.. Kada dođe proleće, sadi se bašta za sopstvene potrebe, pa se onda prave kolači od rabarbare i jagoda, pune se cvetovi tikvica i pohuju cvetovi zove, a uz domaću morčiju ili kokošiju supu koja je nezaobilazna stavka na meniju gotovo svakog vojvođanskog salaša, ovde možete probati i veoma ukusna jela od mesa poput svinjske kolenice ili pačetine u sosu od narandže, tradicionalne sarmice od zelja ili zavijene u list vinove loze, pikantna svinjska rebarca i domaće kobasice.

Na salašu Sedam dudova u ponudi su i jela od divljači kao što su srneći biftek, zečetina sa njokama ili prepelice u slanini - sve veoma znalački spremljeno i dobro začinjeno. Od pića, obavezno probajte neki od domaćih sokova, od nane i od zove, a ne propustite ni drenjinovac, višnjevac, orahovac kao ni rakiju od kajsije, kruške i naravno duda. Pivo i vino nabavljaju lokalno, iz male somborske pivare Ravangrad i porodične vinarije Lukić.

Na salašu se održavaju i razne književne večeri, džez festivali, a na kraju godine organizuje se tradicionalni novogodišnji vašar sa živom svirkom uz hranu, slatkiše, kuvano vino i rakiju, pored vatre na otvorenom. I leti je ovde poseban ambijent – od bala slame prave se fotelje, dvosedi i trosedi na koje može i da se prilegne posle dobrog ručka, dok je ceo enterijer, pa i eksterijer satkan od prelepih starina koje im i gosti često poklanjaju.

Još dobrih restorana