Početna»Fino»Restoran nedelje»Suvenir
restoran nedelje suvenir vinski magazin vino finorestoran nedelje suvenir vinski magazin vino finorestoran nedelje suvenir vinski magazin vino fino

Suvenir

Gandijeva bb, Blok 44, Novi Beograd
www.splavsuvenir.rs
061 3021 577
Novobeogradski splav Suvenir, idilično mesto na Savi u kome se na sjajan način spajaju mediteranski i lokalni ukusi, na gastronomsku mapu prestonice upisao se pre gotovo pola decenije. Kao i eksterijer, i enterijer je svetao, topao i u bojama Mediterana, sa unikatnim detaljima od drveta, pomalo lepršav i romantičan, a ceo splav je dosta veliki i može da ugosti i do 400 ljudi.

Kuhinja predstavlja vrlo dobru kombinaciju domaćih i mediteranskih ukusa, a jelovnik je pažljivo osmišljen i u njemu je taman dovoljan broj jela da budu zadovoljena i najrazmaženija nepca.

Ovde možete da probate lokalno, hrskavo prase i sočnu jagnjetinu koja se priprema 24 sata, kao i hobotnicu, gambore i fine komade sveže morske ribe, a osim ribe iz mora, na Suveniru se služe i veoma interesantna jela od rečne ribe, smuđa i kečiga. Specijaliteta kuće je nekoliko, a takozvani grašak na njihov način, prvo skuvan sa junetinom po tradicionalnom receptu, pa ukrčkan bez mesa i od njega napravljen pire, nikako ne propustite da ovde probate. Služi se uz sočne komade mesa, gostiljski sir i hrskavu slaninicu.

Kao i jelovnik, i vinska karta je sa pažnjom kreirana i na njoj su boce koje prate priču Srbije i Mediterana, i sa dosta etiketa na čašu. Servis je odličan, osoblje veoma ljubazno, brzo i stručno, a bezobzira što je restoran dosta veliki, u njemu ćete se zaista osećati kao kod kuće.

Još dobrih restorana