Karađorđeva 4b, Zemun
064 544 14 44
Thyme Street Food & Breakfast je novo mesto na beogradskoj gastro sceni otvoreno krajem septembra, i definitivno lokal o kome se trenutno najviše priča. Iza celog koncepta stoji poznato lice domaćeg ugostiteljstva, talentovani šef
Nikola Rosić koji je iskustvo sticao u kuhinjama
Home, hotela
Radisson Blu i restorana
Iris. Da stvar bude još bolja, na čelu Thyme koncepta su još dva izvanredna domaća šefa:
Nenad Atanasković i Krsto Simović koji je i šef kuhinje.
Njihova hrana je ukusna, kremasta, hrskava, mekana i sočna, a ponudu čine svetski
street food bestseleri pažljivo pripremani po originalnim receptima, uz nekoliko autorskih jela. Sezonske namirnice su nešto na čemu se ovde insistira, dok sa kvalitetom zaista nema kompromisa. Zvezda prvog menija je sočna, sporo kuvana jagnjetina koja se potpuno otkoštava i kuva dvanaest sati, a zatim presuje, kao i veoma ukusna
porchetta koja se služi sa pretopom, kajmakom i
coleslaw salatom. Tu su i ulični klasici, burgeri i Smash Burger koji dolazi i u
double i
triple varijanti i koji je jedan od boljih u gradu, odličan falafel, kao i kebab koji se peče na ćumuru, na otvorenoj vatri, sa autentičnim miksom koji u Thyme stiže pravo iz Istanbula.
Za prvi put ovde, obavezno probajte
Burger by chefs. Videćete, to je burger koji stvara eksploziju umami ukusa u ustima. Karta pića je svedena, ali dobro probrana, a vina je odabrao somelijer Nemanja Papić.