Početna»Fino»Restoran nedelje»Tranquilo
restoran nedelje tranquilo vinski magazin vino finorestoran nedelje tranquilo vinski magazin vino fino

Tranquilo

Braće Nedića 7, Beograd
060 7292 329

Od pre nekoliko meseci, na Vračaru, na platou između stambenih zgrada gde su se nekad nalazile poslastičarnica Mali princ i restoran Od Usta do usta, a danas picerija Pietra, radi Tranquilo, restoran i koktel bar u jednom. Iako je relativno nov, za kratko vreme se izdvojio i postao pravi gastro kutak za ljubitelje lokalne i internacionalne kuhinje.

Ovde možete da pojedete razne domaće gurmanluke, od sporo dinstanih rebara koja su toliko sočna da se tope u ustima, preko hrskave teletine sa mlincima do punjene (ogromne) pljeskavice poslužene već isečene na kockice uz domaći, ručno sečen pomfrit.

Tranquilo ima i veoma dobru ponudu jela inspirisanih latinoameričkom kuhinjom, koja se jedu polako i sa uživanjem, što opravdava i sam naziv lokala. Tranquilo na portugalskom znači tiho, lagano, pa se ovde tako i jede, u miru i sa guštom. Obavezno probajte autentičan peruanski seviče, koji je dobar i kao predjelo i kao glavno jelo, dobijen mariniranjem ribe i morskih plodova u soku od limete. Ne propustite ni ono zbog čega smo mi otišli u Tranquilo, a to su takosi koji ispred gosta stižu na dasci, krckavi, sočni i neodoljivo ukusni, sa mesnim, ribljim i vege nadevima, maštovitih i lepo posloženih ukusa, kao ni gambore Al Ajillo sa umami sosom koji će vam sjajno poslužiti posle i za umakanje zapečenog hleba.

Sastojci su kvalitetni, porcije poštene, a usluga veoma brza, taman toliko da popijete neki od sjajnih autorskih koktela poput recimo odlično izbalansiranog Caramel Espresso martinija sa dobrim tvistom slane karamele.

Enterijer je kombinacija industrijskog stila, sa bakarnim cevima i „edisonkama”, upotpunjen egzotičnim detaljima, a sam restoran ima veoma prijatnu, domaćinsku atmosferu. Sve pohvale za ceo tim na čelu sa mladim, a iskusnim ugostiteljima, i za njihovu posvećenost i ljubav prema gastronomiji i restoraterstvu.

Još dobrih restorana