Početna»Fino»Restoran nedelje»TT bistro
restoran nedelje tt bistro vinski magazin vino finorestoran nedelje tt bistro vinski magazin vino finorestoran nedelje tt bistro vinski magazin vino fino

TT bistro

Cara Uroša 19, Beograd
TT bistro je novo mesto na Dorćolu, Meka i Medina domaćih i stranih hipstera, i verovatno jedino mesto u Beogradu u kome možete da probate autentičan boršč - jaku, slatko-kiselu, okrepljujuću supu, prepoznatljivo jelo iz Rusije, Ukrajine i drugih nacija istočne Evrope. Iza bistroa stoji Ruskinja Evgenija kojoj se toliko svidelo u Beogradu da je odlučila da tu i ostane i otvori još jedan lokal TT Eatery podjednako popularan kao i ovaj bistro.

Sam prostor je veoma zanimljiv, sa velikim šankom napravljenim od belih pločica i sa rastinjem koje iznad njega visi. Atmosfera je veoma opuštena, možda malkice i previše - ovde možete da doručkujete i u pet popodne, ili da imate branč i kasno uveče, ali isto tako i da malo duže čekate da stigne račun ili da vam dođe konobarica kako biste naručili jelo - što ne smeta preterano budući da je tek početak i razumemo da nisu uigrani.

Jelovnik prati sezonu i menja se na svakih mesec dana. Budući da u TT bistrou poseban fetiš gaje prema palačinkama, ne propustite da ih probate, naročito verziju punjenu crvenim kavijarom. Sa menija još izdvajamo autentičnu i finu austrijsku supu od krompira. Najveća mana ovog bistroa su male porcije, što je možda samo početnička greška ili opipavanje tržišta.

Još dobrih restorana