Početna»Fino»Restoran nedelje»Vila Gospava
restoran nedelje vila gospava vinski magazin vino finorestoran nedelje vila gospava vinski magazin vino finorestoran nedelje vila gospava vinski magazin vino fino

Vila Gospava

Koste Glavinića 3, Beograd
063 1114624
www.vilagospava.rs
Za dan kada objavljujemo ovaj tekst, u petak, 15. jula, u trenutno možda i najpopularnijem prestoničkom fine dining restoranu, Vili Gospavi, na Senjaku zakazan je jedan poseban događaj – gala večera na kojoj zajedno sa šefom kuhinje Bojanom Lacmanovićem kuvaju i Debora Masari i Ljubica Komlenić, gošće iz Breše koje su deo humanitarne organizacije Chefs for life. Ovaj događaj o kome se u poslednjih nedelju dana najviše priča u ugostiteljskim krugovima u gradu, samo je bio povod da Vilu Gospavu uvrstimo u naš izbor dobrih restorana koji su se u poslednje vreme izdvojili na domaćoj gastro sceni.

Kvalitet je ovde imperativ, a koncept lokalnog i domaćeg prožima se u svakom jelu. Tako se Angus pljeskavica služi sa domaćim urnebesom i hrskavim krompirom, dok se, zanimljivo, jela ispod sača predstavljaju u potpunom fine dining fazonu bilo da je reč o teletini ili hobotnici koja je i jedno od omiljenih jela stalnih gostiju ovog jako popularnog mesta.

Iako je u restoranu Vile Gospave akcenat pre svega na mesu, za potrebe restorana napravljen je plastenik u kojem se uzgaja organsko voće i povrće. Glavna jela usmerena su ka kvalitetnim komadima mesa poput wagyu ili black stone odrezaka, mada ponuda nije samo za one sa dubljim džepom. Na meniju su i ćevapi i biftek i jagnjeći kotlet, i sve je jako dobro. Takođe, vinska karta fino prati gastronomsku priču i na njoj su etikete iz Srbije, Italije, Španije i iz SAD.

Kada je reč o samom ambijentu, malo je reći da je drugačiji. Do restorana vode vas dugačke stepenice i na njima crveni tepih, a čim zakoračite osetićete se kao da ste stupili u drugo, mnogo raskošnije vreme. Kuća u kojoj se nalazi restoran sagrađena je iz 1939. godine, a posle dobrog ručka ili večere u njoj možete i prespavati jer ima i nekoliko smeštajnih kapaciteta.

foto: ​facebook.com/VilaGospavaRestoran

Još dobrih restorana