Koste Glavinića 3, Beograd
063 1114624
www.vilagospava.rs
Za dan kada objavljujemo ovaj tekst, u petak, 15. jula, u trenutno možda i najpopularnijem prestoničkom fine dining restoranu,
Vili Gospavi, na Senjaku zakazan je jedan poseban događaj – gala večera na kojoj zajedno sa šefom kuhinje
Bojanom Lacmanovićem kuvaju i
Debora Masari i Ljubica Komlenić, gošće iz Breše koje su deo humanitarne organizacije
Chefs for life. Ovaj događaj o kome se u poslednjih nedelju dana najviše priča u ugostiteljskim krugovima u gradu, samo je bio povod da Vilu Gospavu uvrstimo u naš izbor dobrih restorana koji su se u poslednje vreme izdvojili na domaćoj gastro sceni.
Kvalitet je ovde imperativ, a koncept lokalnog i domaćeg prožima se u svakom jelu. Tako se Angus pljeskavica služi sa domaćim urnebesom i hrskavim krompirom, dok se, zanimljivo, jela ispod sača predstavljaju u potpunom
fine dining fazonu bilo da je reč o teletini ili hobotnici koja je i jedno od omiljenih jela stalnih gostiju ovog jako popularnog mesta.
Iako je u restoranu Vile Gospave akcenat pre svega na mesu, za potrebe restorana napravljen je plastenik u kojem se uzgaja organsko voće i povrće. Glavna jela usmerena su ka kvalitetnim komadima mesa poput
wagyu ili
black stone odrezaka, mada ponuda nije samo za one sa dubljim džepom. Na meniju su i ćevapi i biftek i jagnjeći kotlet, i sve je jako dobro. Takođe, vinska karta fino prati gastronomsku priču i na njoj su etikete iz Srbije, Italije, Španije i iz SAD.
Kada je reč o samom ambijentu, malo je reći da je drugačiji. Do restorana vode vas dugačke stepenice i na njima crveni tepih, a čim zakoračite osetićete se kao da ste stupili u drugo, mnogo raskošnije vreme. Kuća u kojoj se nalazi restoran sagrađena je iz 1939. godine, a posle dobrog ručka ili večere u njoj možete i prespavati jer ima i nekoliko smeštajnih kapaciteta.
foto: facebook.com/VilaGospavaRestoran