Početna»Fino»Restoran nedelje»Villa Vina
restoran nedelje villa vina vinski magazin vino finorestoran nedelje villa vina vinski magazin vino finorestoran nedelje villa vina vinski magazin vino fino

Villa Vina

Sanje Živanovića 2a, Beograd
061 65 80 100
www.villavina.rs
Restoran Villa Vina na Senjaku, novi vinsko - gastronomski projekat poznatog beogradskog ugostitelja Gorana Petričevića, otvoren je pre samo pola godine, a već je stekao vernu publiku.
Kuhinja je u osnovi mediteranska, a iza nje stoji Nebojša Babuder, nekadašnji šef kuhinje restorana Tri Lepe. Okosnicu ponude čini sveža riba iz Jadrana, a šta tačno - zavisi od toga šta je stiglo do Beograda. Petkom je na meniju fini, autentično napravljeni marseljski bujabez, tradicionalna francuska riblja supa, dok su hobotnica u terakoti i u tuna u biber sosu omiljena jela stalnih gostiju.

Za one koji bi radije birali meso umesto ribe, tu su i odležali odresci od kojih se posebno izdvaja slasni Tomahawk od mangulice. Domaće kobasice sa sirom i teletina koja se topi u ustima pošto je šef krčka dva dana ovde nikako ne bi smeli da propustite, a budući da su stranci česti gosti ovde, na meniju su, kako Goran kaže, morali da se nađu i juneći ćevapi, i to jako fini. Vinska karta je veoma pažljivo osmišljena i na njoj je oko 150 etiketa sa svih strana sveta.

Restoran može da primi četrdesetak gostiju unutra, a ima i baštu. Ceo ambijent je moderan i prefinjen, a centralni element enterijera je velika i lepo osvetljena vinska polica.

Još dobrih restorana