Početna»Fino»Restoran nedelje»Vinska kuća Erdevik
restoran nedelje vinska kuća erdevik vinski magazin vino finorestoran nedelje vinska kuća erdevik vinski magazin vino finorestoran nedelje vinska kuća erdevik vinski magazin vino finorestoran nedelje vinska kuća erdevik vinski magazin vino fino

Vinska kuća Erdevik

061 2118 439
www.erdevikestate.com
Na zapadnim obroncima Fruške gore, u selu Erdevik, nalazi se jedno sasvim posebno mesto - Vinska kuća Erdevik, sjajan restoran visoke gastronomije koji radi u okviru istoimene vinarije. Ovo mesto je ovonedeljni restoran nedelje po izboru magazina Vino & Fino.

Restoran je okružen zelenilom, ima prostranu baštu i elegantan enterijer sa besprekorno belim stolnjacima, masivnim svećnjacima i cvećem na svakom stolu. Planinski karakter ovog mesta, koje nosi i međunarodni naziv Erdevik Estate Gastro Chalet, potcrtan je i velikim kaminom u sredini prostorije, masivnim drvenim gredama i drugim detaljima koji asociraju na gorska utočišta na Alpima.

Jelovnik koketira i sa lokalnom i sa modernom gastronomijom, a ljubazni i nenametljivi konobari zaista znaju da prezentuju i preporuče.

Od predjela, izvrstan tartar biftek kome sami možete dodati vrrhunsku mlevenu papriku ovde nikako ne propustite da probate, kao ni divlje pečurke iz Morovića prekrivene varivom od spanaća, i znalački spremljene špargle sa holandez sosom. Nepca će vam biti zadovoljena, sigurni smo, i hrskavom i sočnom konfitiranom patkom pored koje ćete naći i komad jabuke obarene sa šafranom – sjajna kombinacija aroma! - ili, pak kebabom od jagnjetine i junetine. Intenzivna aroma jagnjetine ovde je udružena sa bliskoistočnim začinima koji od ovog jela prave zanimljivu interpretaciju kebaba kakve ćete naći na istočnim obalama Mediterana. Ako ste ipak više za vege zalogaje, tu je i sjajno začinjeni i fino zapečeni kelj poslužen na pireu od batata, a deserti, od čokoladnog kolača sa raznim emulzijama do delikatnog čizkejka, tehnički i vizuelno su na nivou ostatka ponude.

Uz degustacioni meni dostupno je i uparivanje sa vinima iz kuće Erdevik, inače, jedine vinarije iz Srbije čije je vino ovenčano Dekanterovom platinom (Omnibus Lector 2015).

Rezervacije su poželjne, a vikendom i obavezne ukoliko želite da nađete slobodan sto. Parking za goste je takođe obezbeđen i dovoljno veliki.

Još dobrih restorana