The St. Regis Belgrade
Nikolaja Kravcova 1a
U najluksuznijem hotelu u Srbiji – The St. Regis Belgrade – nalazi se Savant, sjajni, novi, fini restoran koji na tanjirima interpretira lokalno, ali na svetskom nivou. Pre nego što su nastali prvi recepti u Savantu, šefovi su putovali širom Srbije, obilazili sela, planinske krajeve, pijace i vinarije, upoznavali proizvođače, probali sireve, slušali priče starih vinara i pekara, kako bi svojim gostima ponudili samo najbolje.
Kuhinju vodi Olivije Gajar koji je od skora šef kuhinje - on je zamenio podjednako sjajnog i kreativnog šefa Stefana Mikočija koji sada vodi food & beverage sektor hotela, ali je i dalje vrlo posvećen kulinarskim idejama Savanta.
Jelovnik je sezonski i oslonjen na najbolje što domaće tlo pruža - poput tartufa iz Srbije, planinskih pečuraka i mangulice sa sela. Svako jelo je moderno reinterpretirano, a tu su i
 signature jela koja predstavljaju kulinarski pečat Savanta poput bureka sa jagnjećim mesom, morbije sirom, pistaćima I karamelizovanim lukom i savršeno pripremljene pačetine sa pet vrsta začina.
Sa novog menija, koji je tek ugledao svetlost dana, parmiđana po originalnom receptu Stefanove majke pretenduje da postane podjedno prepoznatljiva kao i raniji aduti, a zanimljivo je što se u toj recepturi koristi kozji sir iz Mačve kao i odlično pripremljena riba list koja na tanjir stiže sa sosom od limuna i putera uz dodatak kapra i kremastog spanaća.
Vinska karta vrlo lepo prati priču iz kuhinje, dok somelijer, St. Regis Cellar Master Nikola Milijašević na pravi način zna da preporuči vina. U fokusu su etikete koje oslikavaju novi talas srpskog vinarstva, vina koja spajaju autentičnost tla i savremeni pristup, dok selekciju zaokružuju probrani internacionalni klasici iz starog i novog vinskog sveta.