Početna»Fino»Restoran nedelje»Restoran nedelje: Crust Pizza Bar
restoran nedelje restoran nedelje crust pizza bar vinski magazin vino finorestoran nedelje restoran nedelje crust pizza bar vinski magazin vino finorestoran nedelje restoran nedelje crust pizza bar vinski magazin vino finorestoran nedelje restoran nedelje crust pizza bar vinski magazin vino fino

Restoran nedelje: Crust Pizza Bar

Knez Danila 4a, Beograd
062 8912 842
www.crustbelgrade.com
Kakva veličanstvena picerija! To je rečenica koja na pravi način opisuje Crust - jednostavno, elegantno i nenametljivo mesto u kome se pravi tradicionalna napolitana – trenutno, možda i najbolja u Beogradu!

I sve u vezi sa ovom picerijom je baš tako, kako smo i rekli – veličanstveno – počev od lokacije i enterijera do osoblja i usluge, i naravno pice, perfektnog, vazdušastog testa i uzdignutih, blago zagorelih korica sa sastojcima koji na tanjiru spajaju Balkan i Italiju.

Smestila se u centru grada, ali se dobro ušuškala u mirnoj, ne tako prometnoj ulici, u jednostavnom lokalu, bez preterano detalja, i vrlo svetlom budući da je sav u staklu. Pošto su zanat i pica majstori u prvom planu, u prilog tome ide i šank sa četnaest mesta koji okružuje peć na drva od dve tone, ručno pravljena i uvezena iz Napulja – i pogađajte šta - isto je veličanstvena! Pored opcije za šankom, možete da birate između par klasičnih stolova „u izlogu“.

Enterijer je elegantan i sveden, i skroz fancy, a kako kroz uređenje prostora tako i u detaljima, poput tailor-made tanjira, Crust se od početka gradi sa jasnim identitetom, što posebno podržavamo! Kao i enterijer, tako je i jelovnik elegantan i isto tako sveden, ali u najboljem smislu te reči - i sa kvalitetom u fokusu koji je ovde zaista očigledan, pa čak i kada je reč o poprilično luksuznim kutijama za pakovanje pica za poneti.

U ponudi su klasične i signature pice i nekoliko predjela, a gosti mogu da biraju između šest klasičnih tradicionalnih napolitana sa autentičnim sastojcima i sedam signature pica. Za svaku od njih možete naručiti i homemade umak, za sočniji zalogaj. Testo se pravi procesom hladne fermentacije od 48 sati, a kao rezultat toga dobijaju se pun ukus i lakoća.

Osim perfektne margarite iz kategorije klasika, quattro formaggi, iako je možda kliše, ovde je isto jedan od favorita a pravi se sa rikotom, parmezanom, mocarelom i gorgonzolom. Od signature pica - opet favorit sa sirom - Cheesy Garlic, odlično posloženih ukusa, a probajte i Pata Negru sa nežnim kremom od zlatnog paradajza, mocarelom i čuvenom španskom šunkom.

Mi smo se uz picu odlučili za proverenu kombinaciju - kraft pivo, iako je i ponuda vina fino koncipirana, kao i koktel karta koja nimalo ne zaostaje za pridevima sa početka teksta. I na kraju, ali ne najmanje važno je osoblje u finim unifomama, ljubazno i nenametljivo, koje tačno zna šta radi.

Filozofija ove picerije, kao i ceo meni, može se videti i na njihovom sajtu, preglednom, lepo dizajniranom i vrlo informativnom.

Još dobrih restorana