Knez Danila 4a, Beograd
062 8912 842
www.crustbelgrade.com
Kakva veličanstvena picerija! To je rečenica koja na pravi način opisuje
Crust - jednostavno, elegantno i nenametljivo mesto u kome se pravi tradicionalna napolitana – trenutno, možda i najbolja u Beogradu!
I sve u vezi sa ovom picerijom je baš tako, kako smo i rekli – veličanstveno – počev od lokacije i enterijera do osoblja i usluge, i naravno pice, perfektnog, vazdušastog testa i uzdignutih, blago zagorelih korica sa sastojcima koji na tanjiru spajaju Balkan i Italiju.
Smestila se u centru grada, ali se dobro ušuškala u mirnoj, ne tako prometnoj ulici, u jednostavnom lokalu, bez preterano detalja, i vrlo svetlom budući da je sav u staklu. Pošto su zanat i pica majstori u prvom planu, u prilog tome ide i šank sa četnaest mesta koji okružuje peć na drva od dve tone, ručno pravljena i uvezena iz Napulja – i pogađajte šta - isto je veličanstvena! Pored opcije za šankom, možete da birate između par klasičnih stolova „u izlogu“.
Enterijer je elegantan i sveden, i skroz
fancy, a kako kroz uređenje prostora tako i u detaljima, poput
tailor-made tanjira,
Crust se od početka gradi sa jasnim identitetom, što posebno podržavamo! Kao i enterijer, tako je i jelovnik elegantan i isto tako sveden, ali u najboljem smislu te reči - i sa kvalitetom u fokusu koji je ovde zaista očigledan, pa čak i kada je reč o poprilično luksuznim kutijama za pakovanje pica za poneti.
U ponudi su klasične i
signature pice i nekoliko predjela, a gosti mogu da biraju između šest klasičnih tradicionalnih napolitana sa autentičnim sastojcima i sedam
signature pica. Za svaku od njih možete naručiti i
homemade umak, za sočniji zalogaj. Testo se pravi procesom hladne fermentacije od 48 sati, a kao rezultat toga dobijaju se pun ukus i lakoća.
Osim perfektne margarite iz kategorije klasika,
quattro formaggi, iako je možda kliše, ovde je isto jedan od favorita a pravi se sa rikotom, parmezanom, mocarelom i gorgonzolom. Od
signature pica - opet favorit sa sirom -
Cheesy Garlic, odlično posloženih ukusa, a probajte i
Pata Negru sa nežnim kremom od zlatnog paradajza, mocarelom i čuvenom španskom šunkom.
Mi smo se uz picu odlučili za proverenu kombinaciju - kraft pivo, iako je i ponuda vina fino koncipirana, kao i koktel karta koja nimalo ne zaostaje za pridevima sa početka teksta. I na kraju, ali ne najmanje važno je osoblje u finim unifomama, ljubazno i nenametljivo, koje tačno zna šta radi.
Filozofija ove picerije, kao i ceo meni,
može se videti i na njihovom sajtu, preglednom, lepo dizajniranom i vrlo informativnom.