Početna»Fino»Restoran nedelje»Restoran nedelje: Sentimenti
restoran nedelje restoran nedelje sentimenti vinski magazin vino finorestoran nedelje restoran nedelje sentimenti vinski magazin vino finorestoran nedelje restoran nedelje sentimenti vinski magazin vino finorestoran nedelje restoran nedelje sentimenti vinski magazin vino fino

Restoran nedelje: Sentimenti

Cara Lazara 5-7, Beograd
065 3195 429
Sasvim je verovatno da trenutno u Beogradu ne postoji „krcatiji“ restoran od novog ruskog lokala - toliko šarmantnog da ćete u njemu podjednako čuti i ruski i srpski jezik, što uglavnom nije običaj u restoranima čiji su vlasnici Rusi. I ne mislim na osoblje, već na lokalne goste koji su ovo mesto odmah zavoleli, i redovno mu se vraćaju, baš kao i mi. Pogađate, pričamo o odličnom restoranu italijanske kuhinje u prestonici – Sentimenti!

Nalazi se nadomak Knez Mihailove ulice i ako ga još niste „overili“ preporučujemo vam da to što pre uradite jer se definitivno nećete pokajati! Osim što su u svako doba dana dupke puni, gostima nude (konačno neko!) pravi odnos cene i kvaliteta ili, jednostavnije rečeno, Sentimenti su najpošteniji restoran u gradu!

Na scenu su stigli iz porodice Embers restorana, isto ruskih – Embers, Stories, Birds i Seasons, a koji su se u našoj prestonici već etablirali, i odmah se vidi da to što rade - baš umeju da rade. U restoranu je zaposlen pozamašan broj osoblja, vrlo ljubaznog i predusretljivog zbog kojih je usluga i brza u odnosu na broj gostiju u svakom trenutku i uopšte veličinu prostora koji je na dva nivoa.

Sam restoran je uređen u stilu klasične tratorije, ali sa modernim elementima, u svetlim tonovima i sa upečatljivim platnenim lusterima koji su i zaštitni znak enterijera. Kuhinja je otvorena tako da gosti mogu da prate proces pripreme jela, a budući da su Sentimenti zamišljeni kao porodični restoran, što se vidi i u specijalnom, šaljivom meniju namenjenom deci i sačinjenom od jela pod nazivima Ne znam, Šta god, Nisam gladan i Zavisi od mame - u sklopu restorana je i mala, kulturno izolovana igraonica za decu sa animatorom.
Jasno vam je da je bez rezervacije ovde nemoguće ući, ali ne zato što ovo nije walk-in restoran – jeste - nego retko kad ima slobodnog stola.

I konačno, dođosmo do hrane - vrlo pošteno pripremljene, u finim porcijama i sa finim homemade sastojcima. Ovde se dolazi ili na paste ili na autentične pinse, iako i glavna jela vrlo dobro pričaju priču Italije na tanjire.

Paste se ručno prave u restoranu, i dolaze u nekoliko varijanti – špagete, taljatele i kazareće, a naša preporuka ovog puta ide za pravu karbonaru sa gvanćaleom, onakvu kakvu retko gde možete da pojedete u Beogradu, kao i za jednostavnu pastu sa pestom, sočnu i kremastu, kako i volimo.

Izbor pinsi svodi se na nekoliko klasičnih i par jačih kombinacija poput one sa govedinom i čimičurijem , ili naš favorit – sa lososom, lagana pinsa lepo posloženih ukusa. Pinse i inače za stomak lakše padaju od pice - testo se razvlači tako što se utiskuje prstima, spolja je hrskavo, a vazdušasto i mekano iznutra, a ako niste znali - ostali sastojci se ne peku, već stavljaju sveži na pinsu.

Odeljak sa glavnim jelima je dosta sveden, ali šta će vam uopšte i glavno jelo kada imate pastu i pinsu? Ipak, tu su medaljoni u biber sosu i perfektna lazanja kao naša preporuka iz segmenta glavnih jela.

Karta pića je više usmerena na koktele, koje će vam prvo i preporučiti ovde, dok je izbor vina i piva neočekivano slab za mesto ovog kalibra.

Još dobrih restorana