Početna»Novosti»Gastro pregled: Branč umesto romantične večere
13.02.2021.

Gastro pregled: Branč umesto romantične večere

Ove godine, zbog ograničenog radnog vremena restorana, Dan zaljubljenih slavi se - danju

novost gastro pregled branč umesto romantične večere vinski magazin vino fino
Izgleda da je ovogodišnja proslava Svetog Trifuna ili Dana zaljubljenih, kako je kome draže, inspirisala mnoge ugostitelje da uvedu branč u svoje restorane. Ranije je branč bio rezervisan uglavnom za hotele, tek je u poslednje vreme počeo da se praktikuje i u restoranima. Dan zaljubljenih je definitivno prvi veliki dan za ugostitelje posle dugog i za ugostiteljski sektor, po pravilu, lošeg januara.

Ove godine, zbog ograničenog radnog vremena restorana, odlazak na romantičnu večeru zamenio je ne tako romantičan branč. Umesto na večeru u Franš ili Maderu Beograđani će svoje lepše polovine u nedelju moći da odvedu na branč u Toro Latin gastro bar ili u Buena Vidu, novootvoreni restoran meksičke kuhinje. Vegetarijanci će uživati u Petit Jardin kafeu u centru grada na vege branču, hipsteri i omladina u hotelu Mama Shelter u TC Rajićeva u kome je već nekoliko sezona vikend rezervisan za branč, a malo „ozbiljniji“ gosti u hotelu Marriott na Trgu republike. Osim na organizaciju branča ugostitelji su se uglavnom preorijentisali na dostavu hrane, posebno su osmislili menije za to, a tokom cele prošle nedelje na društvenim mrežama nagrađivali su svoje goste romantičnim obrocima u restoranu.

Svetski dan pice

Prošle nedelje su i domaći restorateri obeležili Svetski dan pice, 9. februara, a povodom toga dosta zanimljiv poduhvat dešavao se u poznatoj gradskoj piceriji Pomodoro. Sedam dana uoči svetskog dana pice na meniju je bilo 40 različitih vrsta pice, dok su gosti u okviru Pizza festa mogli da postanu pizzaiolo i da naprave picu baš po svom ukusu. Super stvar je što je pobednička pica ulistana na meni ove poznate picerije i što je pobedio jedan zanimljiv spoj, Pizza Bella sa mocarelom, gorgonzolom, pančetom, vrganjima, ljutom paprikom i maslinama. To me je inače, podsetilo takođe, na jedan neverovatno zanimljiv odabir ukusa na pici, totalno nesvakidašnji, a to je pica sa peglanom kobasicom u pirotskoj piceriji Mamma Rossa. Ako niste probali do sada, obavezno to morate učiniti, nekada, kada vas put nanese u Pirot!

Do sledećeg vikenda,

Vidimo se.