Početna»Novosti»Gastro pregled: Dobro leto za gurmane
07.08.2021.Piše: Jelena Stojčić

Gastro pregled: Dobro leto za gurmane

U Beogradu nastavljaju da se otvaraju novi i zanimljivi lokali, a planeta je dobila novu najbolju šeficu - Piju Leon iz Lime

novost gastro pregled dobro leto za gurmane vinski magazin vino fino
U poslednjih mesec dana, u Beogradu se na nedeljnom nivou, kao po pravilu, otvori bar jedan novi bar, kafić ili restoran. Prošle nedelje, Vračar je postao bogatiji za La Bar, mesto koje se nalazi na mestu nekadašnje palačinkarnice koja je, sećam se, na meniju imala preko sto različitih vrsta, kako slanih, tako i slatkih palačinki. Znači, ukupno dvesta, ali nije baš zablistala. Naravno, taj prostor je potpuno preuređen, ogroman i veoma moderan i lep i totalno nov. Inače, traže šankere i konobare, pa ako neko od vas želi posao, izvolite, javite im se i postanite deo novog vračarskog bara.

Logično i očekivano, a pre svega i potpuno zasluženo, za restoran nedelje ove nedelje proglasili smo piceriju Majstor i Margarita i njihove uvek podjednako dobre i autentične pice. Izbacili su i jednu novu picu koja pretenduje da zaseni ostale, pa ukoliko ih još niste posetili u novom, mnogo većem prostoru, možda je baš ovog vikenda pravo vreme da to i učinite.

Prošle nedelje je izabrana i najbolja šefica na planeti, u okviru izbora The World's 50 Best Restaurants koji je zakazan za oktobar ove godine i na kome ćemo saznati koji će restoran poneti titulu najbojeg na svetu. Do tada, titulu najbolje šefice u 2021. dobila je kuvarica iz restorana Kjollel iz Lime i njegovo zaštitno lice, Peruanka Pija Leon.

U nedelji za nama, izašao je letnji dvobroj našeg magazina, i to bolji nego ikad. U novom broju Vino & Fino čeka vas super vodič za savršena letnja vina, intervjui sa Marjanom Simčičem i Mladenom Dragojlovićem, priča o pršuti, omaž velikom Stivenu Sparijeru, vodič kroz restorane i kafane i i još pregršt vina i finih zalogaja!

Do sledećeg vikenda,

Uživajte!

Povezani unosi