Početna»Novosti»Gastro pregled: Raste neizvesnost
26.12.2020.

Gastro pregled: Raste neizvesnost

Postoji mogućnost i da ugostiteljski objekti budu otvoreni u najluđoj noći, ali se još uvek vaga da li do 23 sata ili do 1 sat posle ponoći

novost gastro pregled raste neizvesnost vinski magazin vino fino
Vikend je, i ponovo rade kafići i restorani u Srbiji, a iako je ostalo samo 5 dana do nove godine, da li će domaćim ugostiteljima biti dozvoljeno da rade i u najluđoj noći saznaćemo u ponedeljak. Do tada, na društvenim mrežama, kuju se ozbiljni planovi za realizaciju velikog broja žurki u glavnom gradu. Gosti se pozivaju za kupe karte za doček na tajnim lokacijama, uglavnom u iznajmljenim stanovima i kućama.

Kako se priča, postoji mogućnost i da ugostiteljski objekti budu otvoreni, ali se još uvek vaga da li do 23 sata ili do 1 sat posle ponoći. Šta god da bude odlučeno, potpuno je izvesno da će većina ugostitelja organizovati neko slavlje, pa makar i u poslednji čas, jer šta im drugo i preostaje. Mnogima od njih to može biti i poslednji parti pre stavljanja ključa u bravu jer od prvog januara 2021. prestaje zabrana otpuštanja radnika za one ugostitelje koji su uzeli pomoć od države. Više od pet meseci, koliko su dobijali pomoć, ugostitelji nisu smeli da otpuste nijednog radnika, iako im se posao prepolovio, a poreze i doprinose moraće da plate pre Božića.

Potpuno je izvesno da nova godina donosi masovna otpuštanja u HoReCa sektoru, a osim nade da će u 2021. biti bolje, zaposlenima u ugostiteljstvu izgleda da ništa drugo ne preostaje. Jedino ako se država konačno smiluje i otpiše im dug koji im na naplatu stiže već 4. januara.

Do sledeće godine,

Vidimo se.

Povezani unosi