Početna»Novosti»Gastro pregled: Slavlje u komšiluku
28.08.2021.Piše: Jelena Stojčić

Gastro pregled: Slavlje u komšiluku

U Hrvatskoj se posle devet meseci otvaraju unutrašnji delovi restorana i barova, a u Francuskoj se u ugostiteljske objekte ulazi samo sa kovid propusnicama

novost gastro pregled slavlje u komšiluku vinski magazin vino fino
Dok domaći ugostitelji strahuju od mogućih novih mera, ali i od govorkanja oko obaveznih kovid propusnica bez kojih neće moći da se uđe u lokale, restorateri iz komšiluka slave. Konačno, posle devet meseci sa ograničenjem rada samo na terasama i baštama, ugostitelji u Hrvatskoj od 1. septembra goste će moći da služe i u zatvorenim delovima svojih lokala.

Po pitanju kovida i ugostiteljstva, Francuzi su i dalje najstroži. U ugostiteljskim objektima služe samo goste sa kovid propusnicama, a iako je vakcinacija građana značajno ubrzana posle odluke o tome da samo vakcinisani ili oni sa negativnim PCR testom mogu da uživaju u restoranima, dosta je onih koji ne prihvataju novonastalu situaciju i „beže“ u Belgiju na ručak ili večeru, što posebno raduje ugostitelje koji imaju lokale na samoj granici sa Francuskom.

Prošle nedelje, dobra vest za domaće ugostitelje stigla je i iz Niša kao potvrda da su ovogodišnji protesti ipak urodili plodom, jer su se na kraju vlasnici restorana i kafića u Nišu izborili da im se umanje naknade za postavljanje bašti za period od marta do oktobra. Ovo znači da će platiti zakup 20 odsto manje nego ranije.

U nedelji za nama, po izboru magazina Vino & Fino, titulu restorana nedelje poneo je novobeogradski Patrick, relativno novo mesto za ljubitelje italijanske kuhinje koje može da se pohvali dosta dobrom hranom, a pre svega odličnim picama što bi bila i moja preporuka za vas ovog kišnog vikenda.

Do sledeće subote,

Vidimo se.

Povezani unosi