Početna»Novosti»Lansirano vino sa potpisom kuće Dolce & Gabbana
19.05.2020.

Lansirano vino sa potpisom kuće Dolce & Gabbana

Rosa 2019 vinarije Donnafugata spaja u sebi vedrinu krajnjeg juga Italije i eleganciju jedne od najprestižnijih modnih kuća na svetu

novost lansirano vino sa potpisom kuće dolce gabbana vinski magazin vino fino

Sicilijanski vinari iz čuvene kuće Donnafugata, čija su vina rado viđena i na našim vinskim događajima - njihove adute isprobali smo na prošlogodišnjem Novosadskom salonu vina - napravili su roze u kolaboraciji sa modnom kućom Dolce & Gabbana!

Izuzetno atraktivno vino Rosa 2019 predstavlja kupažu autohtonih sorti Sicilije, nerelo maskalezea i nocere, a grožđe dolazi sa položaja na obroncima vulkana Etna i brda Kontesa Etelina kraj Palerma.

Zanimljivi roze odlikuje se, kako navode u kući Donnafugata, elegantnim mirisom jasmina, divljih jagoda, bresaka i bergamota. Etiketa, šarena i vesela, inspirisana je čuvenim sicilijanskim kočijama koje se tradicionalno boje u vedre boje cveća. Dve kuće kažu da će nakon promocije ovog vina uslediti nove zanimljive vinske kolaboracije.

- U našoj kući veoma smo želeli da učestvujemo u pravljenju rozea, jer smo fascinirani bojom ovog vina. Ime Rosa odabrano je kako bi precizno naglasilo njegovu jedinstvenu ličnost - navode u modnoj kući Dolce & Gabbana, čiji su dizajneri kreirali etiketu koja će svakako predstavljati atrakciju svuda gde se ovo vino bude služilo.

Još uvek nije poznata cena vina, a Donnafugata navodi da će prodaja početi u junu, pre svega u prodavnicama na internetu.