Početna»Fino»Restoran nedelje»Majstor i Margarita
restoran nedelje majstor i margarita vinski magazin vino finorestoran nedelje majstor i margarita vinski magazin vino finorestoran nedelje majstor i margarita vinski magazin vino finorestoran nedelje majstor i margarita vinski magazin vino fino

Majstor i Margarita

Vuka Karadžića 12
060 4808 621
www.majstorimargarita.rs
I ove godine, beogradska picerija Majstor i Margarita našla se u izboru 50 najboljih picerija u Evropi izvan Italije (izbor 50 Top Pizza, široj publici poznatiji po izborima World’s 50 Best Restaurants i World’s 50 Best Bars). Ponovo je proglašena i za najbolju u Srbiji, a ovog petka, postala je bogatija za još jednu titulu – restorana nedelje po izboru magazina Vino & Fino. I nisu nas pomenuta priznanja opredelila da ovu, sada već nadaleko čuvenu piceriju proglasimo restoranom nedelje, već njihov glavni proizvod – uvek jednako dobra, autentična i ukusna pica.

Testo je debelih ivica i tanke sredine, mekano i vazdušasto, a nadevi napravljeni od kvalitetnih i pravih italijanskih sastojaka. Možda jeste klasična margarita proslavila ovu piceriju, ali ima Majstor i svoju, originalnu Margaritu madre sa tri paradajza i bufala mocarelom, koja je možda i bolja od same Margarite.

Pica na meniju nema previše, ponuda je dosta svedena i veoma pažljivo odabrana. Kaprićoza se ovde ne prodaje, a osim prepoznatljivih kombinacija na koje smo već navikli poput Biance, Bresaole i Primavere odnedavno je u ponudi i jedna nova pica, Porcini e Pepe, sa pastom od vrganja, mocarelom, parmezanom i špekom, koja pretenduje da zaseni ostale.

Osim pica, Majstor i Margarita takođe pravi i veoma dobre sendviče, kao i tiramisu koji obara s nogu, a od ove godine, svoje goste služe u dosta većem prostoru od onog u Balkanskoj ulici, u kome su skromno počeli, sa samo četiri stola. Preseljenje u novi prostor desilo se u sred pandemije, ali je donelo još više mogućnosti za negovanje kulta porodičnog okupljanja za stolom što je bio i jedan od glavnih razloga da Majstor i Margarita započnu svoju gastronomsku priču u Beogradu.

Još dobrih restorana