Početna»Novosti»Gastro pregled: Sijaj, sijaj zvezdice
18.09.2021.Piše: Jelena Stojčić

Gastro pregled: Sijaj, sijaj zvezdice

U nedelji za nama, restoran Noma osvojio je treću Mišlenovu zvezdu, a kod nas je izbio marketinški „rat“ između giganata dostave hrane

novost gastro pregled sijaj sijaj zvezdice vinski magazin vino fino
foto: Noma
Kada se osvrnem na prošlu nedelju, baš kao i Ajs Nigrutinu, u glavi mi odzvanja Glovo ovo, Glovo ono, dok pred očima vidim Wolt. Ali nije to zbog toga što sam mnogo hrane naručivala putem dostave prošle nedelje, ili što sam toliko puta čula reklamu na jutjubu za dostavu nego što je španski Glovo kupio Donesi. I tako je praktično ugasio domaći brend, koji je doduše već neko vreme u vlasništvu Foodpande.

No, konkurentski Wolt odreagovao je odličnim marketinškim potezom. Zakupio je centralne bilborde u Beogradu i na njima predstavio svoju kampanju kao podršku nekadašnjim kolegama iz Donesi.com. Kampanja „ Fališ legendo„ i „Wolt je sada Wolt! Wolt će uvek biti Wolt“ pokrenula je lavinu komentara na internetu: Od „najšmekerskije marketinške kampanje ikada“ preko „bogova marketinga“ do „Neću ni da koristim Glovo“, a šta je zapravo pokrenula ova kampanja, i koji će biti njeni stvarni rezultati ostaće nam da vidimo u narednom periodu.

U nedelji za nama, objavljeno je novo izdanje Mišlenovog vodiča za skandinavske zemlje za 2021. godinu, a definitivno najvažnija objava bila je da je konačno posle četrnaest godina čekanja čuveni restoran Noma iz Kopenhagena osvojio treću Mišlenovu zvezdu, najviše priznanje savremenog restoraterstva. Po reakcijama na samoj ceremoniji dodele zvezda, deluje kao da niko iz Nome zaista te večeri nije očekivao treću zvezdu, a ponajmanje njen šef Rene Redžepi.

Prošle nedelje je na jednom drugom izboru, The Best Chef Awards održanom u Amsterdamu, za najbolju poslastičarku izabrana Maša Salopek, glavna poslastičarka Hiše Franko, cenjenog slovenačkog restorana jedne od najboljih šefica današnjice, Ane Roš, Prvo mesto zauzeo je španski šef Dabiz Munjos, dok je Rene Redžepi proglašen za petog najboljeg kuvara na svetu. Ana Roš je u ovom izboru zauzela sedmo mesto.

I za kraj, jedan totalno beogradski, a opet i autentično italijanski restoran! Rustique se nalazi na Senjaku i naš je ovonedeljni restoran nedelje, idealno mesto da sa prijateljima i porodicom provedete možda i poslednji sunčan vikenda ovog septambra. I to uz prave italijanske zalogaje!

Do sledećeg vikenda,

Vidimo se.

Povezani unosi