Početna»Novosti»Gastro pregled: Sve naj, naj!
13.11.2021.Piše: Jelena Stojčić

Gastro pregled: Sve naj, naj!

U nedelji za nama izabrani su najlepši restorani i barovi na planeti, i dodeljena je nagrada za najbolji sir na svetu

novost gastro pregled sve naj naj vinski magazin vino fino
More 7 Bar, Linow hotel, Sijan, Kina
U nedelji za nama izabran je najlepši restoran na svetu, proglašen najbolji sir na planeti, a mi smo kao i svakog petka, izabrali restoran nedelje, kao dobru preporuku za vikend. Ovog puta, to je bio restoran Oskar, omiljeno mesto za klopu mnogih beogradskih ugostitelja, ali i svih ljubitelja goveđih repova koje samo na nekoliko mesta u Beogradu možete da pojedete.

Za najlepši restoran na svetu proglašen je restoran Lena smešten na španskom primorju. Na fotografijama lokal zaista izgleda fenomenalno, a verujem i da je hrana isto takva budući da kuhinju vodi Dani Garsija, nosilac tri Mišlenove zvezde u svojim ranijim projektima. U istom izboru (Restaurant & Bar Design Awards) proglašen je i najlepši bar na svetu, More 7 Bar u Kini.

Ove godine, i najbolji sir na svetu dolazi iz Španije, od jednog malog proizvođača sira u porodičnom vlasništvu po imenu Quesos y Besos, što u prevodu znači sirevi i poljupci. Reč je o mekom, kozjem siru sa plemenitom plesni i pepelom od koštica masline – zvuči odlično, zar ne?

A u Beogradu, prošle nedelje, u okviru Slobodne zone, premijerno je dugo očekivani film o Entoniju Bordejnu – Drumski trkač: Entoni Bordejn. Tri godine nakon smrti čuvenog kuvara i svetskog putnika, Beograđani su mogli da pogledaju dokumentarac o njegovom životu, putovanjima i hrani, a koliko uspomenu na Bordejna neguju i domaći ugostitelji, pokazuje i to da je Koordinata Street, naš prošlonedeljni restoran nedelje i mesto inspirisano upravo Entonijem, zatvorio svoja vrata ranije, kako bi svi zaposleni stigli na premijeru filma na vreme.

Do sledećeg vikenda,

Vidimo se.