Početna»Novosti»Gastro pregled: Uskoro se otvaraju restorani!
30.04.2021.Piše: Jelena Stojčić

Gastro pregled: Uskoro se otvaraju restorani!

Valjda će se situacija konačno normalizovati do leta, od koga svi dosta očekuju, i gosti, i ugostitelji. Možda i previše

novost gastro pregled uskoro se otvaraju restorani vinski magazin vino fino
Iako su se domaći ugostitelji nadali da će normalno raditi za praznike, ipak će morati da se strpe do 8. maja za kada je najavljeno ponovno otvaranje kafića i restorana u našoj zemlji. Zapravo, ako se epidemiološka situacija ne pogorša, u lokalima će gosti moći da sede i unutra, dok se o otvaranju noćnih klubova i produžavanju radnog vremena ugostiteljskih objekata još uvek ne razgovara. Valjda će se situacija konačno normalizovati do leta, od koga svi dosta očekuju, i gosti, i ugostitelji. Možda i previše.

U nedelji za nama, bakalar sa crnim pirinčem, tart od badema i još neka jela visoke kuhinje odletela su u svemir na probu, a stvorena je i tečna karbonara, piće sa ukusom ovog čuvenog italijanskog jela koje u stvari izgleda kao obična voda. Kreirao ga je kontroverzni italijanski kuvar Valerio Braski, mnogim gastronomima već dobro poznat po lazanji serviranoj u tubi. Rene Redžepi, čuveni šef i vlasnik nekadašnjeg najboljeg restorana na svetu, najavio je na svom fejsbuk profilu da će Nomu ponovo otvoriti prvog juna tako da slobodno možete da nastavite da maštate o odlasku u Kopenhagen i uživanju u njegovim delicijama. Radite to, zar ne?

Ali, pre nego što stignete do Redžepijevog restorana, evo i jedne mnogo bliže preporuke za odličnu gastronomsku avanturu. To je Enso, naš restoran nedelje. Osim što se na sve moguće i nemoguće načine svi zaposleni bore da sačuvaju svoje goste i spasu biznis od propadanja, prepoznatljivi su po dobroj i kvalitetnoj ponudi hrane i pića koja zadovoljava i najrazmaženija nepca Beograda.

Do sledećeg vikenda,

Vidimo se.

Povezani unosi